Kallas jätab lahtiseks, kas kavatseb Riigikogus läbikukkumise korral kõrvale astuda (8)

Dagne Mihkels
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kallas
Siim Kallas Foto: Kuvatõmmis videost

Segadus Reformierakonna presidendikandidaatide osas jätkub vaatamata sellele, et täna otsustas juhatus presidendivalimiste esimeseks vooruks esitada kandidaadiks Siim Kallase.

Kuigi peaminister Taavi Rõivas kinnitas täna, et kui ebaõnnestub peamine plaan ehk Siim Kallase presidendiks valimine parlamendis, asub erakond valimiskogus toetama Marina Kaljuranda, ei välistanud Kallas «Aktuaalses kaameras», et võib ka valimiskogus õnne proovida.

Uudisteankur Priit Kuuse küsimusele, mida ta teeb siis, kui Riigikogus presidenti ära ei valita, vastas Kallas, et siis tuleb olukorda uuesti hinnata ja sellest lähtuvalt otsuseid teha. « Siis tuleb Reformierakond uuesti kokku ja vaatame, mis edasi saab ning milline on siis jõudude paigutus,» rääkis Kallas.

Välisminister Marina Kaljurand samas loodab, et valimiskogus on tema ainus Reformierakonna kandidaat.

«Tänane Reformierakonna juhatuse otsus ütles selgesõnaliselt, et riigikogus toetatakse Siim Kallast ning juhul, kui Kallas valituks ei osutu, siis valimiskogus toetab Reformierakond mind. Ma väga loodan, et nii nagu mina toetan Siim Kallase valimist riigikogus, teeb tema kõik endast oleneva ja toetab mind, juhul, kui ta ei osutu valituks riigikogus,» rääkis Kaljurand Postimehele.

Kolmas võimalik Reformierakonna kandidaat Urmas Paet nentis ERRi uudistesaatele, et tema hinnangul võiks valimiskogus olla siiski üksainus Reformierakonna kandidaat.

Kallas vihjas, et erakonna juhi Taavi Rõivase otsustamatus presidendikandidaadi valimisel on talle meelehärmi teinud. «Ega see protsess pole suurem asi olnud, see on tõsi,» nentis ta. Pettunud Kallas enda sõnul siiski pole, kuna «pettumus on selline termin, mis ei sobi poliitikasse».

Kallas nentis «Aktuaalses kaameras», et EKRE toetust ta Riigikogus kindlasti ei saa, kui teiste erakondadega on tema hinnangul siiski lootust kokkuleppele jõuda. «EKRE positsioon on selge, aga teiste erakondadega saab kindlasti läbi rääkida. Aga ärme taktikasse läheme.»

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles