Hea tahte saadikud on Eva Truuverk ja Madis Milling

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Eva Truuverk.
Pildil on Eva Truuverk. Foto: Liis Treimann

Eile toimunud vabatahtliku tegevuse aasta avafoorumil kuulutas regionaalminister välja aasta hea tahte saadikud, kelleks on Eva Truuverk ja Madis Milling.

Hea tahte saadikute missiooniks on nii vabatahtliku töö tutvustamine kui ühiskonna tähelepanu pööramine vabatahtlikule tegevusele ja selle väärtusele, vahendas siseministeeriumi pressiesindaja.

«Vabatahtliku tegevuse aasta üheks eesmärgiks on vabatahtliku töö ja selle tegijate tunnustamine. Need on inimesed, kes teevad oma tööd südamega ning selle eest tasu küsimata,» ütles regionaalminister Kiisler hea tahte saadikuid välja kuulutades. «Soovin Evale ja Madisele tegusat aastat ning jõudu nende missiooni elluviimisel!»

Eva Truuverk on tuntuks saanud kui kodanikuliikumise «Teeme Ära!» üks eestvedajatest. Oma sõnul on ta vabatahtlikuna tegutsenud niikaua kui ta mäletab. Tänaseks on saanud vabatahtlikust tegevusest tema igapäevatöö ning inimeste kaasamine vabatahtlikusse tegevusse on nii tema hobi kui kirg.

«Tahan julgustada vabatahtlike ise senisest enam vabatahtlikust tegevusest rääkima ja selle positiivsust esile tooma,» ütles Eva Truuverk avafoorumil hea tahte saadikute
väljakuulutamise järgselt. «Läbi vabatahtliku tegevuse saab inimene palju kogemusi ja omandab uusi oskusi. Vabatahtlik tegevus suurendab igakülgselt inimese konkurentsivõimet ja aitab samaaegselt kaasa positiivsetele muutustele ühiskonnas,» lisas ta.

Madis Milling – tuntud näitleja ja saatejuht, on vabatahtlikku tegevusse panustanud aktiivse kaitseliitlasena juba aastast 1990. Viimastel aastatel on ta asunud täitma ka õpetaja rolli süvendades läbi riigikaitseõpetuse noorte kaitsetahet ning valmistades neid ette tulemaks toime ootamatustega ning vajadusel abistama teisi. Madis Millingu sõnul on vabatahtlikul tööl väga suur väärtus kuid selle töö tegijad jäävad paraku tähelepanuta.

«Pikaajaliselt ja regulaarselt tegutsevad vabatahtlikud on sulandunud ühiskonda nii, et nende tegevust võetakse kui asja iseenesest, mõtlemata selle peale, et ta teeb seda oma vabast ajast,» ütles Madis Milling oma tervituses. «Meie eesmärk on need inimesed ja nende tegevus esile tuua ning seeläbi väärtustada ja tunnustada nende olulist panust ühiskonda. Siis tulevad ka uued inimesed vabatahtliku tegevuse juurde,» lisas ta.

Aasta 2011 on kõigis Euroopa Liidu riikides kuulutatud kodanikuaktiivsuse tõstmisele suunatud vabatahtliku tegevuse aastaks. Euroopa aasta koordinaatoriks riiklikul tasandil on siseministeerium koostöös kodanikeühendustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles