Ministeerium Ossinovski väidetavast parteikaaslase sokutamisest: mingeid eelkokkuleppeid ei ole

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jolan Ševtsov.
Jolan Ševtsov. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Sotsiaalministeerium lükkab ümber meedias levinud väited, et töö- ja tervishoiuminister Jevgeni Ossinovski tahab riiklikuks lepitajaks teha oma erakonnakaaslast Jolan Ševtsovi.

Ajaleht Õhtuleht kirjutas eile, et sotsiaaldemokraadist töö- ja tervishoiuminister Jevgeni Ossinovski soovib riikliku lepitaja kohal näha erakonnakaaslast Jolan Ševtsovi, mitte Meelis Virkebaud, kellel olevat ametiühingute toetus.

Sotsiaalministeerium ütleb väidet kommenteerides, et riikliku lepitaja valimine on algusest peale läbi viidud seaduse ja sotsiaalse partnerluse parimate praktikate alusel ja mingisuguseid eelkokkuleppeid sõlmitud ei ole.

«Õigupoolest olemegi jõudnud avaliku konkursini seetõttu, et tööandjatel ja töövõtjatel ei õnnestunud omavahel riiklikku lepitajat valida,» märkis sotsiaalministeeriumi meediasuhete nõunik Jana Rosenfeld.

Tänavu veebruaris teavitasid Eesti Tööandjate Keskliit, Eesti Ametiühingute Keskliit ja Teenistujate Ametiliitude keskorganisatsioon TALO tervise- ja tööministrit Jevgeni Ossinovskit, et vaatamata varasematele püüdlustele ei jõudnud sotsiaalpartnerid järgmise riikliku lepitaja kandidaadi osas omavahel kokkuleppele. Tervise- ja tööminister Rosenfeldi sõnul riikliku lepitaja kandidaadi valimise läbirääkimiste protsessis ei osalenud.

Et tööandjate ja ametiühingute keskliidud riikliku lepitaja kandidaadi isiku osas kokkulepet ei saavutanud, siis vastavalt kollektiivse töötüli lahendamise seadusele valitakse lepitaja kandidaat sotsiaalministeeriumi korraldatud avaliku konkursi korras.

«Riikliku lepitaja konkursi kuulutas välja sotsiaalministeerium. Konkursikomisjon on kolmeliikmeline ning sellesse kuuluvad sotsiaalministeeriumi esindajana tervise- ja tööminister, tööandjate keskliidu esindaja ja ametiühingute keskliidu esimees,» selgitas Rosenfeld.

Komisjon hindas esimeses voorus laekunud avaldusi ning otsustas edasipääsejad järgmisesse vooru. Teises voorus sooritasid kandidaadid personali värbamisfirma Tripod vaimse võimekuse ja juhi isiksuse testid. Samuti viis Tripodi personalikonsultant läbi intervjuu ja taustauuringu ning andis konkursikomisjonile nii testide kui intervjuude tulemustest ülevaate.

Esmaspäeval viis komisjon kahe kandidaadiga läbi vestluse.

«Komisjon ei ole kandidaatide vahel valikut teinud ning jätkab tööd. Sotsiaalministeerium ja konkursikomisjon käsitlevad kandideerijate andmeid konfidentsiaalsetena,» ütles Rosenfeld ja lisas, et valikuprotsessi järgmistest sammudest antakse ka koheselt avalikkusele teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles