Kaljurand läheb visiidile riigipöörde järgsesse Türgisse (2)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marina Kaljurand.
Marina Kaljurand. Foto: tasnimnews.com / Mohammad Ali Marizad

Välisminister Marina Kaljurand plaanib minna Euroopa Nõukogu ministrite komitee eesistujana visiidile riigipöörde järgsesse Türgisse.

Välisministeeriumi pressiesindaja teatel toimuks visiit Euroopa Nõukogu korraliste istungite perioodi alguses.

Marina Kaljurand ütles rahvusringhäälingule, et sõit saab teoks paari nädala pärast, aga hiljemalt enne Euroopa Nõukogu ministrite komiteed, mis leiab aset septembri keskel.

Visiidijärgselt osaleks Kaljurand koos oma Türgi kolleegi välisminister Çavuşoğluga Euroopa Nõukogu ministrite asemike komitees aset leidaval arutelul. Visiidi ja arutelu aega täpsustatakse koostöös kõigi asjasse puutuvate osapooltega.

Välisminister Kaljurand kõneles eile Euroopa Nõukogu peasekretäri Thorbjørn Jaglandiga, kes andis ülevaate oma visiidist Türgisse.

Euroopa Nõukogu peasekretär informeeris telefonikõnes Kaljuranda Ankaras peetud kõnelustest Türgi võimudega ning olukorrast riigis pärast ebaõnnestunud riigipöördekatset. Jagland rääkis Kaljurannaga, mida Türgi valitsuse esindajad on tegemas riigipöördekatse järgselt sealsetes institutsioonides ning tõi välja, et on äärmiselt oluline, et uurimine ja õigusemõistmine oleks täielikult kooskõlas demokraatia ja õigusriigi põhimõtetega.

Kaljuranna sõnul tuleb olla püsivas kontaktis Euroopa Nõukogu peasekretäri ja oma Türgi kolleegi Mevlüt Çavuşoğluga, et saada võimalikult täpset informatsiooni Türgi rakendatavatest meetmetest kehtestatud hädaolukorras. Ta lisas, et samamoodi on oluline jätkuvalt jälgida edasisi arenguid Türgis ning avaldas lootust, et Türgi suudab põhiseadusliku korra taastada kiiresti ja rahumeelselt.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles