Foto: noor uhkeldas sotsiaalmeedias, et sõitis Weekendile 220 km/h (16)

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu augustis uhkeldas üks noor sotsiaalmeedias sellega, et sõitis Weekend Festivalile 220 km/h.
Mullu augustis uhkeldas üks noor sotsiaalmeedias sellega, et sõitis Weekend Festivalile 220 km/h. Foto: Facebook / Kuvatõmmis

Sotsiaalmeedias uhkeldas täna hommikul üks noor sellega, et sõitis Weekend Festivalile kiirusel 220 km/h. Politsei sõnul oli olukord Pärnu maanteel eile jahmatav: 117 kontrollitud sõidukist ületas kiirust 109.

Weekend Festival Balticu lehele postitas täna hommikul üks noormees foto, millelt on näha, kuidas BMWga sõidetakse maanteel 220 km/h. «Weekend, siit me tuleme!» teatab ta. Vähemalt pildi kommenteerijad tema tegevust heaks ei kiida ja märkavad fotol, et autol on peal ka nn radaripüüdja.

Pärast kella 17 õhtul selgus, et sotsiaalmeedias võib olla tegu pettepildiga. Tähelepaneliku lugeja sõnul on see foto tehtud hoopis Saaremaal enne Orissaare risti sõidusuunaga Kuressaare poole, mistõttu võib kahelda, kas sõideti ikka Weekendile ja kas tegu on värske fotoga. Veendu Google'i kaardivaatest ise:

Põhja prefekt Kristian Jaani ja teised kõrged politseijuhid võtsid Twitteris kihutamise teemal päeval sõna.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Marie Aava tõdes, et pilt illustreerib kurvastuseks olukorda, mida nende liikluspolitseinikud eile täheldasid. Tallinna-Pärnu maanteel tabati eile mõne tunni jooksul enam kui sadakond kiiruseületajat.

Põhja prefektuuri liikluspolitseinikud olid eile Pärnus algava Weekend Festivaliga seoses rahustamas liiklust Tallinna-Pärnu maanteel. Rahulikeks aga festivalile kibelevaid juhte nimetada ei saanud.

Politseinikud kontrollisid kokku 117 sõidukit, kellest 109 juhti ületas kiirust. Suurem osa rikkumisi jäi teise lõike (sõidukiirus 21–40 kilomeetrit tunnis) vahemikku, ent enam kui neljandik sõidukijuhtidest vajutas gaasi üle 40 kilomeetri tunnis lubatust kiiremini.

Põhja prefektuuri avariiteenistuse vanema Tanel Pajumaa sõnul on tulemused jahmatavad. «Tegelikult ületas kiirust kontrollitud sõidukijuhtidest kordades rohkemgi. Seetõttu teeb olukord väga murelikuks. Tahame ju kõik turvaliselt sihtpunkti ja tagasi jõuda,» ütles Pajumaa.

Nii mõnigi juht põhjendas oma tegu Pajumaa sõnul sooviga mööduda ees olevatest sõidukitest, kuid ka möödasõidul tuleb kinni pidada piirkiirusest. «Kuigi Tallinna-Pärnu maanteel võib olla neil päevil tavapärasest tihedam liiklus, siis tuleb sõidukijuhtidel arvestada täiendava ajakuluga, hoida ohutut pikivahet ning mitte sooritada möödasõite, kui ees liiguvad suuremad autokolonnid,» hoiatas Pajumaa.

«Maanteel, kus kiirused on niigi suured, võib õigesti valitud sõidukiirus päästa elusid. Palume inimestel liikluses säilitada kaine mõistus ja rahulik meel. Vastasel juhul lõppeb reisiliste teekond haiglas, mitte Pärnu rannas, kuhu paljudel sel marsruudil liikuvatel juhtidel ilmselt soov jõuda oli,» lisas ta.

Põhja prefektuuri politseinikud on Pärnus Lääne prefektuuri kolleegidel abiks ka täna ja homme õhtul. Linnas ja maanteedel rahustatakse liiklust ning kontrollitakse sõidukijuhtide kainust.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles