Ministrid kohtuvad autoentusiastidega (3)

Madis Vaikmaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: MAILIIS OLLINO/PRNPM/EMF

10. kuni 14. augustini toimub Honour Club Estonia 2016 nimeline superautode omanike kogunemine, milles on oma roll ka tipp-poliitikutel.

Nimelt tutvustab peaminister Taavi Rõivas Eesti prestiižikaimast superautode üritusest osa võtvatele inimestele oma tööruume Stenbocki majas ja räägib paar sõna Eesti poliitikast ja edulugudest. Lisaks käivad 40 osavõtjat ekskursioonil ka parlamendis.

Neljapäeval, 11. augustil proovitakse Pärnus asuvat auto24 ringrada, õhtu lõpeb aga golfirajal, kus eriprogrammi eest hoolitseb ka Liviko.

Reedel saabub tunnikeseks ringrajale president Toomas Hendrik Ilves ja enne ööklubidesse siirdumist toimub viktoriin siseminister Hanno Pevkuri juhtimisel.

Presidendi kantselei avalike suhete juhi Piret Perti sõnul on riigipea Toomas Hendrik Ilves lubanud kohtuda üritusel osalejatega, kui tema ajakava seda võimaldab.

«Tegemist on sündmusega, kus osalevad välisriikide esindajad ja mille programmi kuulub Eesti tutvustamine,» ütles Pert Postimehele.

Peaminister Taavi Rõivase sõnul ei ole tal selles ürituses otseselt mingit rolli.

«Küll aga on selle ürituse korraldajad avaldanud soovi, et need väliskülalised, kes selle ürituse raames Eestisse tulevad, tuleksid Stenbocki ekskursioonile. Loomulikult ei võta Stenbocki maja ega peaminister selle eest mingit raha. Ma arvan, et Eesti valitsuse tutvustamine, Eesti poliitika tutvustamine, Eesti edulugude tutvustamine, on igal juhul positiivsed,» kommenteeris peaminister rahvusringhäälingule.

Viktoriini korraldab siseminister Hanno Pevkur ütles rahvusringhäälingule, et temale teadaolevalt on teda välja kuulutatud kui Eesti vabariigi siseminister, aga ta on seal ikkagi Hanno Pevkurina.

«Minu ametinimetus siseminister ei muutu kuidagi siis, kui on laupäev või pühapäev,» kommenteeris siseminister. «Mind kutsutakse kogu aeg erinevatele konverentsidele. Eks ma siis teengi need valikud vastavalt sellele, milline see ürituse iseloom on.»

Superautode ürituse peakorraldajaks on reformierakondlane, riigikogu liikme Keit Pentus-Rosimannuse vend Sten Pentus, kes ütleb, et ministreid oli üritusele saada raske. Pentuse sõnul on ministrite rolliks sellel üritusel Eesti tutvustamine väliskülalistele ja siseministri korraldatav viktoriin ei ole lihtsalt meelelahutus. «Tuleb arvestada sellega, et neil on väga tihe kava. Kuna see oli meil varakult teada, siis õnnestus,» lausus ta rahvusringhäälingule.

Neli päeva kestev üritus läheb kahele osalejale maksma 2500 eurot, hinna sees on sõidutreening auto24 ringrajal ja raja kasutamine, ööbimine Pärnus Hedon SPAs, toit ja joogid, hea seltskond, meelelahutusprogramm ning võimalus tutvuda Eesti ja siinsete ärivõimalustega. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles