Nice’i terrorirünnakus viga saanud eestlased on tagasi kodumaal

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nice 23. juulil
Nice 23. juulil Foto: Heili Sibrits

Välisministeeriumi andmetel ei viibi enam ükski Nice’i terrorirünnakus viga saanud Eesti kodanik või elanik Prantsusmaal haiglaravil.

Nice’i haigla reanimatsiooniosakonnas viibinud 22-aastase Tallinna Tehnikaülikooli tudengi Hans Joosepi isa kinnitas, et poeg on praegu tagasi Tallinnas ja käib taastusravis.

Välisministeerium ei kommenteeri, kas kahe hukkunud Eesti kodaniku surnukehad on Nice’ist Eestisse transporditud. Samuti seda, millise kompensatsiooni viga saanud või hukkunute lähedased Prantsusmaa riigilt saavad.

Prantsusmaa fondi hüvitisi saavad taotleda need, kes on Prantsusmaal toimunud terrorirünnakutes vigastada saanud või kelle lähedased on nendes rünnakutes hukkunud. Summad, mis välja makstakse, sõltuvad paljudest asjaoludest: perekonnaseisust, vigastuste ulatusest, surma asjaoludest jne.

Eesti ametivõimud said 18. juuli hilisõhtul Prantsusmaalt kinnituse, et Nice'is toimunud terrorirünnaku tagajärjel said surma ka kaks Eesti kodanikku, 21-aastane Tallinna Tehnikaülikooli IT-tudeng Rickard ja perega puhkusel viibinud 51-aastane Tatjana.

Sõbrad Rickard ja Hans Joosep võtsid Nice'i linnas osa Euroopa innovatsiooniakadeemiast. Üheskoos lennati juuli alguses Prantsusmaale ja koos mindi ka tol saatuslikul õhtul platsile ilutulestikku vaatama.

Venekeelne Postimees kirjutas 19. juulil, et rünnakus said raskelt vigastada ka hukkunud Tatjana abikaasa ja lapselaps.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles