Politsei: Weekend festivali teine päev möödus oodatust rahulikumalt

Madis Vaikmaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Weekend Festivali teine päev on alanud.
Weekend Festivali teine päev on alanud. Foto: JUSS SASKA

Politsei jaoks oli Weekend festivali teine päev ja öö oodatust rahulikum, ent siiski töine.

Pärnu politseijaoskonna juhi Andres Sinimeri sõnul andis oma panuse ilm. «Õhtul alanud vihmasadu pidurdas piduliste hoogu ja võib öelda, et politsei jaoks möödus öö oodatust rahulikumalt.»

Laupäeva varahommikuks oli politseijaoskonda viidud 74 inimest, kellest rohkem kui pooled olid alaealised. Alkoholiga liialdanud 25 inimest jäid politseijaoskonda kainenema – nende hulgas ka viis alaealist, teatas Lääne prefektuur.

Tõelist peavalu nii korraldajatele, elanikele kui ka politseile valmistasid aga autojuhid, kes rikkusid ajutiselt muudetud liikluskorraldust. Politsei käis olukordi lahendamas võimalikult palju – ennekõike selleks, et tagada operatiivteenistuste ligipääs võimalike väljakutsete korral. Juhtus ka kergemaid liiklusõnnetusi, mis häirisid liiklust.

Õhtul asus politsei intensiivsemalt juhtide joovet kontrollima ja tabas öö hakul kaks joobes juhti. Tahkuranna vallas peeti 35 minutit pärast südaööd kinni Mazda, mille juht oli joobes. Kell 1.15 põhjustas joobes juht aga liiklusõnnetuse ja lahkus paljajalu õnnetuspaigalt. Tunnistajate kirjelduse alusel pidas politseipatrull minema putkanud mehe juba lähedal asuvate majade vahel kinni.

Laupäeva õhtul kella 22 paiku langes Pärnu rannas varguse ohvriks Lätist pidutsema tulnud naine, kes oli ujuma minnes jätnud kaldale järelevalveta oma isiklikud asjad. Ujumast naastes avastas ta, et kaldal enam asju ei ole. Politsei palub kõigil, kes võiksid omada juhtunu kohta informatsiooni, võtta ühendust telefonil 112. Teadaolevalt liikus arvatav varas jalgrattaga.

Festivali teise päeva ja öö jooksul on politseile üle antud 49 leitud eset. Omanikeni on tagasi jõudnud 31 leitud ja politseile üle antud eset. Leidude seas on peamiselt mobiiltelefonid ja rahakotid. Politseijaoskonnas ootab teiste seas omanikku jalgratas ja öösel leitud velokart. Oma vara kaotamisel või võõra vara leidmisel tuleks festivalialal pöörduda politsei telki. Linnas kaotatud või leitud esemetega tuleb minna politseijaoskonda aadressil Pikk 18.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles