Andres Jõesaar olümpiamängude teleõigustest: varem näidati mänge spordi, nüüd äri pärast (2)

Madis Vaikmaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Jõesaar.
Andres Jõesaar. Foto: Peeter Langovits

Eesti sportlaste etteastete nägemiseks tuleb pendeldada ETV, ETV2, TV3 või tasulise Viasat Sport Balticu vahel. Ringhäälingueksperdi Andres Jõesaare sõnul näitab maailma kogemus, et mängude tükeldamine vähendab publikuhuvi.

«Vanasti müüs rahvusvaheline olümpiakomitee Euroopas teleõigused Euroopa Ringhäälingute Liidule, mille liikmed olid reeglina avaõiguslikud ringhäälingud. Tingimuseks oli, et mängud on liikmesriikide territooriumil tasuta nähtavad,» ütles Jõesaar.

Ärihuvide tõttu on sellest aga loobutud ja nii nagu Sotši puhul, on mängud ka nüüd eri telejaamade vahel tükeldatud. «Muu maailma kogemus näitab, et tükkideks jaotatud mängude vastu on publikuhuvi väiksem, sest osad spordialad on nähtavad ainult tasulistel kanalitel.»

Kuigi lühiajaliselt tähendab mängude tükeldamine ROKile suuremat rahalist tulu, siis pikemas perspektiivis kaotatakse vaatajaid ja mängude atraktiivsus väheneb. See aga tähendab ikkagi rahalist kaotust, leidis Jõesaar.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles