Pirita klooster saab Birgitta Festivali ajaks ajutise katuse

Madis Vaikmaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Birgitta Festivali jaoks ehitatakse Pirita kloostri varemed ümber kaasaegseks teatrimajaks, mida katab korralik katus. Hetkel käivad ooperimaja ülesehitustööd, mille raames ehitatakse truppide garderoobid, restorani alad ja muud teatrimaja tööks vajalikud ruumid. Kõik toimub kooskõlas muinsuskaitse nõuetega ja pärast festivali lisaehitised eemaldatakse.

 

Pirita kloostri müüre hakkab katma 27 meetri laiune ja 58 meetri pikkune katus, mis on valmistatud alumiiniumist ja PVC-materjalist. Tallinna Filharmoonia direktori, Margit Tohver-Aintsi sõnul on tänavusel festivalil publiku jaoks mitmeid uuendusi. «Oleme sel aastal teatrimaja ringi pööranud – selles tiivas, kus varasematel aastatel asus lava, istub sel aastal publik ja vastupidi, lisaks on festivali alal a la carte restoran Trofé, mille menüü on koostanud Meriton Family Estate OÜ peakokk Roman Sokalski,» ütles Tohver-Aints. 

Birgitta Festival «Armastusega Eri Klasilt» toimub 13. Kuni 21. augustini Pirita kloostri varemetes ning festivalil etenduvad ooperid «Cosi fan tutte/Nii teevad kõik», «Jevgeni Onegin», tantsulavastused «Carmen by Bizet» ja «Romeo ja Julia» ning festivali omaproduktsioon «Reekviem... ja elu enne». 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles