EELK ootab Narva koguduse rajamiseks annetusi (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva Aleksandri kirik
Narva Aleksandri kirik Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Evangeelne Luterlik Kogudus (EELK) ootab lahkete inimestelt annetusi Narva koguduse rajamiseks, kirjutab ajaleht Eesti Kirik.

EELK meenutab, et  22. juunil ostsid riik ja EELK pankrotipesast välja Narva Aleksandri kiriku. Lisaks päästeti pankrotipesast ka Sininõmme kalmistu, Vaivara vana ja uus kalmistu, vallasmälestised ning ajaloolise ja kunstilise väärtusega esemed. Ostetav vara läks siseministeeriumi omandisse ja kalmistud antakse Vaivara vallale tasuta üle.

Järgmise sammuna esitab kultuuriministeerium koostöös siseministeeriumi ja rahandusministeeriumiga oktoobris valitsusele kujutluse selle kohta, millise sisu hoone lisaks kiriklikule teenimisele saab. Riik on seni kiriku taastamisse investeerinud 2,5 miljonit eurot.

Konsistoorium pöördub kõikide koguduste ja kristlaste poole palvega toetada Narva koguduse ülesehitamist omapoolse annetusega. Uus kogudus peab alustama üsna algusest, kus ainsaks sissetulekuallikaks on asutajate liikmeannetus. Samas tuleb luua vajalik elu- ja teenimiskeskkond koguduse vaimulikele ning korraldada koguduse igapäevast teenimist, kirjutab Eesti Kirik.

Vaimulikku teenimist ning uue koguduse rajamist koordineerib Narvas Käsmu koguduse õpetaja Urmas Karileet, keda toetavad Viru praostkonna vikaarõpetajad Oleg Sevastjanov ja Vladimir Batuhtin.

Kuigi Narva Aleksandri kirik on välja ostetud, on päästeamet selle kasutamine praegu keelanud. Päästeameti ettekirjutuste täitmiseks ning kiriku kommunaalkulude katmiseks on loodav kogudus väga tänulik välise abi ja toetuse eest, märkis Eesti Kirik.

Loodava koguduse jumalateenistused toimuvad Narva Eesti Majas, mis on pankrotivarana müügis ja kust tuleb sügisel välja kolida. Mahukatele ettevalmistustöödele vaatamata loodetakse uus kogudus Narvas asutada juba käesoleva aasta lõpuks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles