Galerii: kolme erakonna kohtumine Allar Jõksiga

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskerakonna, Vabaerakonna ja IRL-i esindajad kohtusid täna hotellis Palace presidendikandidaadi Allar Jõksiga. Kokkusaamine toimus keskfraktsiooni ettepanekul.

Keskerakonna fraktsiooni esimehe Kadri Simson ütles kohtumise põhjust konmmenteerides, et fraktsioonile tundus korrektne enne presidendivalimiste finišisse jõudmist kõigi tõsiseltvõetavate kandidaatidega kohtuda. «Minu jaoks oli see elu esimene kogemus Allar Jõksiga silmast silma pikemalt arutada,» rääkis Simson.

Esimehe sõnul oli kohtumine põgus ning sisulisi teemasid liiga süvitsi ei arendatud. Simsoni kinnitusel polnud selleks ka huvi. «Saime kokkuleppele, et püüame leida võimaluse Allar Jõksi tulekuks terve Keskerakonna fraktsiooni ette,» ütles esimees.

IRL-i esimees Margus Tsahkna sõnul on Keskerakonna ettepanek tervitatav, sest Vabaerakonna ja IRL-i presidendikandidaadil Allar Jõksil on valituks osutumiseks vaja laiapõhjalist toetus. «Allar Jõks on täna tugev kandidaat, kellel on potentsiaali saada mitmete erakondade toetus,» ütles Tsahkna.

Kadri Simsoni sõnul leiti tänasel arutelul, et on vähetõenäoline, et president Riigikogus ära valitakse. Simsoni arvates on Keskerakonna koostööst presidendivalimistel Vabaerakonna ja IRL-iga siiski veel vara rääkida, sest valijameestekoguni on väga pikk maa minna. «Meie kandidaat Mailis Reps teeb väga tugevat tööd võimalike valijameestega ja selleks ajaks, kui valimised valijameestekogusse jõuavad võib olukord olla märkimisväärselt muutunud,» ütles ta.

Vabaerakonna esimehe Andres Herkeli kinnitusel on nii neil kui ka IRL-il valmisolek kohtumiseks Keskerakonna presidendikandidaadi Mailis Repsiga. «Tõtt-öelda on Repsiga sellest juttu olnud ka varem. Seda, kas see jääb vaid infovahetuseks või sünnib sealt ka midagi edasi, ei oska ma praegu öelda,» kommenteeris Herkel.

Jõksi hinnangul peab president suutma ja tahtma rääkida kõikide erakondadega. «Lähtun sellest põhimõttest ka presidendikandidaadina. Kuigi usun, et riigikogus jääb president sel korral valimata, teen tööd selle nimel, et saada võimalikult laiapõhjaline toetus enda kandideerimisele,» rääkis Jõks.

Kohtumisel osalesid Margus Tsahkna ja Priit Sibul IRList, Andres Herkel ja Andres Ammas Vabaerakonnast, Kadri Simson, Jüri Ratas ja Jaanus Karilaid Keskerakonnast ning Allar Jõks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles