Praxise juhiks valiti Tarmo Jüristo

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Jüristo.
Tarmo Jüristo. Foto: Mihkel Maripuu

Praxise nõukogu valis mõttekoja juhiks Tarmo Jüristo, kes on olnud varasemalt kaastegev mitmete kodanikuühiskonna algatuste juures ning kel on üle 15 aasta pikkune töökogemus finantsalal, teatas Praxis.

Tarmo Jüristo alustab Praxise juhatuse esimehena tööd 15. augustil ning tema ametiaeg on viis aastat. Juhatuses jätkavad senised liikmed Katrin Pihor ja Laura Kirss.

«Oma 16 tegevusaasta jooksul on Praxis, universaalse ning sõltumatu mõttekojana, tõusnud üheks olulisemaks hääleks Eesti poliitikaanalüüsis ja –kujundamises. Lähiaastate ülesanne on seda positsiooni hoida ja laiendada, rääkides argumenteeritult kaasa meie kõigi igapäevaelu puudutavates olulistes küsimustes,» kommenteeris Jüristo.

Tema sõnul on viimaste aastate arengusuunad nii Eestis, Euroopas kui ka kogu maailmas jooninud väga selgelt alla vajaduse mõista poliitiliste ja majanduslike valikute mõju ning tagajärgi. Ja seda mitte ainult väikse hulga otsustajate, vaid laiemalt kogu ühiskonna poolt.

Tarmo Jüristo on varasemalt töötanud Hansapangas, Hansa Varahalduses, Hansa Investmentsis ning partnerina investeerimispankades LHV ja GILD Bankers. Ta on lõpetanud Tartu Ülikooli majandusteaduskonna rahanduse ja krediidi erialal ning on lõpetamas kultuuriteooria doktorantuuri Tallinna Ülikoolis. Jüristo on pikaajaline Heateo Sihtasutuse nõukogu liige ja olnud kaastegev terve hulga erinevate kodanikuühiskonna algatuste juures. Viimastel aastatel on Tarmo osalenud mitmete lavastuste valmimisel Von Krahli Teatris ning Teatris NO99.

Kersti Kaljulaid, kes oli samale ametikohale valitud eelmisel aastal, ei asu juhatuse esimehena tööle, kuna tal tuleb Euroopa Kontrollikojas tööd jätkata. Küll aga võttis Kaljulaid vastu kutse asuda alates selle aasta juulist Praxise nõukogu liikmeks.

Praxise eelmine juht Annika Uudelepp taandas end ametikohalt seoses lapsehoolduspuhkusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles