Emal lasub süüdistus seitsme aasta vältel poja piinamises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees.ee

Põhja ringkonnaprokuratuur saatis kohtu ette naise, kelle lasub süüdistus seitsme aasta jooksul oma alaealise poja süstemaatilises piinamises.

Uurimisandmetel alustas 42-aastane tallinlanna oma lapse vastu füüsilise vägivalla kasutamist 2000. aastal, kui poeg oli seitsmeaastane. Ema peksis poissi pidevalt käte ja jalgadega, kuid mõnikord kasutas löömiseks ka televiisorijuhet, koerarihma ning riidepuud. Järjepideva füüsilise terroriseerimise tagajärjel tundis laps valu ning sai ka kehavigastusi.

Politsei tuvastas, et poeg ei olnud ainus, kes ema vihapursete all kannatas. Nimelt selgus süüasja eeluurimisel, et naine oli aastate jooksul pidevalt rünnanud ka oma ema, keda peksis samuti kätega keha eri piirkondadesse ja aeg-ajalt tegi seda läbi vatiteki, et suuremaid vigastusi ei tekiks.

Poja peksmine kestis kuni möödunud aasta novembrini, mil politsei sai juhtunust teada ja alustas kriminaalmenetlust. Eeluurimise lõppedes sai naine süüdistuse piinamises, mille eest näeb karistusseadustik süüdimõistmisel ette kuni viieaastase vangistuse.

Vägivaldse ema süüasja arutab Harju maakohus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles