Märulipolitsei lasi Egiptuses käiku pisargaasi ja kummikuulid

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kokkupõrked Suessis.
Kokkupõrked Suessis. Foto: SCANPIX

Egiptuse märulipolitsei kasutas presidendi tagasiastumist nõudvate meeleavaldajate vastu riigi suuruselt teises linnas Aleksandrias pisargaasi ja kummikuule.

Uudisteagentuuri AFP korrespondendi sõnul võttis pärast palvust toimunud meeleavaldusest osa umbes 4000-5000 inimest. Osa meeleavaldajatest loopis korrakaitsjaid kividega.

Kokkupõrked jätkuvad ka pealinnas Kairos, kus politseinikud kasutasid samuti kummikuule, pisargaasi ja veekahureid. Võimud on uute kokkupõrgete vältimiseks piiranud ligipääsu internetile ning häiritud on ka tekstisõnumite saatmine.

Kokkupõrgetes on hukkunud vähemalt seitse inimest, kellest kaks on politseinikud. Võimud on kinni pidanud umbes tuhat inimest, üle saja on saanud viga. Täna öösel peeti kinni ka riigis keelatud, kuid populaarse liikumise Moslemite Vennaskond umbes 20 liiget.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles