Hiiumaa pardal juhtunud õnnetuses said viga kaks inimest (2)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Hiiumaa.
Parvlaev Hiiumaa. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Teisipäeva ennelõunal kell 11.18 Virtsus silduma hakkava parvlaeva Hiiumaa pardal juhtunud õnnetuses said viga laeva pootsman ja üks reisija, kirjutab Saarte Hääl.

Saaremaa Laevakompanii juhatuse esimehe Tõnis Rihvki sõnul oli tegemist õnneliku õnnetusega.

«Ilmselt oli põhjuseks juhi apsakas – kas ta võttis käsipiduri maha, et auto liikuma hakkas, või midagi ta valesti tegi,» rääkis Rihvk.

Tõnis Rihvk nentis, et Laevakompanii jaoks oli tegemist esimese taolise õnnetusega üldse.

Väinamere Liinide teenindusjuht Anu Hiiuväin täpsustas, et pootsman opereeris parajasti kalda- ja laevarampidega, kui tundis, et miski talle seljatagant peale vajub.

«Liikuma hakanud Mitsubishi Pajero surus pootsmani ja ühe meesreisija, kes ootas pootsmani selja taga kaldale minekut, laeva rambi ja auto vahele,» sõnas Hiiuväin.

Kohapeal käinud kiirabi vaatas kannatanud üle ja soovitas mõlemal pöörduda Kuressaare haiglasse kontrolli, kuhu nad ka suundusid. Politsei võttis ütlused pootsmanilt, reisijalt ja autojuhilt. Juhtum läheb lahendamisele kui liiklusõnnetus.

«Esialgsetel andmetel oli 34-aastane naine unustanud sõidukil aktiveerida seisupiduri (käsipiduri) ning sõiduk hakkas peale siduri alla vajutamist ettepoole liikuma, » ütles Haapsalu välijuht Ahti Jõemaa.

Ta lisas, et parvlaeval olles on väga oluline arvestada kitsaste tingimustega ning enne praami seismajäämist ei ole tarvis sõidukit käivitada. «Sõidukijuhi poolt tuleb teha kõik selleks, et sõiduk oleks praami seismajäämiseni korrektselt pargitud ning ei hakkaks liikuma. Kindlasti tuleb kasutada käsipidurit,» rõhutas Jõemaa.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles