Ligi: sularahaga lapsi ei osta (4)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi.
Jürgen Ligi. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi (REF) ütles, et ta ei toeta sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna (IRL) plaani muuta vanemahüvitise süsteemi nii, et hüvitist saaks jaotada kuni kolmele aastale.

«See on lapsejutt, et rahalise toetusega saab osta lapsi, rahalise toetusega saab mingisuguseid riske maandada, heaolu parandada. Täiesti rumalus on öelda, et iibenäitajaid tõendavad seda, et vanemahüvitis enam ei tööta,» rääkis Ligi ERRi raadiouudistele.

Sellegipoolest peab ta vanemahüvitise eeliseks asjaolu, et see tõesti fokusseerub kõige nooremale eale, kõige väiksemale lapsele, kõige haavatavamale ajale pereelus, kus rahateenimine on keeruline või peaaegu välistatud.

«Muus mõttes peaks riik rohkem mõtlema teenustele: haridus, tervishoid, lastehoid, lasteaiad, need on need, mis tegelikult loovad kindlust, et lapse kasvatamisega saadakse hakkama ja seal kõrval ka tööl käimisega. Sularahaboonused on kõige mugavamad, aga neil on mingisugune piir,» lausus haridusminister.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles