Vene saatkond avab riigiduuma valimisteks Eestis üheksa jaoskonda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene saatkond Tallinna vanalinnas.
Vene saatkond Tallinna vanalinnas. Foto: Peeter Langovits

Venemaa saatkond Eestis avab riigiduuma valimisteks siin elavale 85 000 Vene kodanikule hääletamiseks üheksa valimisjaoskonda.

Tallinnas ja Narvas avatakse 18. septembril neli ning Tartus üks valimisjaoskond, ütles saatkonna konsulaarosakonna ülem Aleksandr Orešenkov neljapäeval BNSile.

Tema sõnul avatakse tänavu sama palju jaoskondi kui viis aastat tagasi peetud valimistel, kuna Eesti välisministeeriumi ei lubanud avada täiendavaid valimisjaoskondi saatkonnale kuuluvatest ruumidest väljaspool. Venemaal on Tallinnas suursaatkond, peakonsulaat Narvas ja saatkonna konsulaarosakonna kantselei Tartus.

Orešenkovi sõnul ei ole välismaal elavatel Vene kodanikel õigust riigiduumasse kandideerida.

Samas ei keela Venemaa seadused parteidel välismaal valimispropagandat teha.

«Nad võivad korraldada valimisüritusi, kuid seda iseseisvalt, mitte saatkonna või konsulaatide vahendusel,» ütles Vene saatkonna esindaja.

Valimissedelite ülelugemine toimub valimiskomisjonis käsitsi nagu ka 2007. ja 2011. aastal, ütles Orešenkov.

Valimised Vene parlamendi alamkotta riigiduumasse toimuvad 18. septembril, valimiskampaania algab ametlikult 20. augustil.

BNS-i andmeil osales 2011. aasta detsembris peetud duumavalimistel Eesti 125 000 hääleõiguslikust Vene kodanikust valimistel 19 000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles