Tatjana Jaanson: meie neljapaat on realiseerimismeeskond! (2)

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tatjana Jaanson.
Tatjana Jaanson. Foto: Toomas Huik/Postimees

Eestile olümpiapronksi toonud sõudjad on olemuselt realiseerimismeeskond, ütles aastatel 2005-2008 neljapaadi mitme medalivõiduni viinud treener Tatjana Jaanson, kes vaatas kunagiste hoolaluste pronksmedalivõitu olude sunnil Pärnu jõe kaldalt.

«Elu tegi korrektiivid. Sõit pidi toimuma eile (lükati ilmastikuolude tõttu neljapäevale – toim.) ja mul oli tänaseks kokku lepitud intervjuu,» tunnistas Jaanson, miks ta jälgis sõitu koos kahe tütrega hoopis Pärnu jõe kaldal nutiseadmest.

«See on super! Eestile tuli medal ja ma treenerina väga hästi tean, kui raske see on. Medal - ta võib tulla või mitte tulla. Kõik asjad peavad jooksma, õnne peab olema.»

Jaansoni sõnul pole mingit vahet, kas olla meeskonna endine või praegune treener, sest emotsioonid on samad.

«Aga mis vahet on? Kas oled treener, sugulane või lähedane - tunne on sama. Inimesed on samad. Otseloomulikult mind ei olnud ettevalmistusperioodil kõrval, aga kaasaelamine ja pabistamine tekib samamoodi. Süda peksis, adrenaliin ikka tuli peale ja kaasaelamine oli täielik,» rõõmustas ekstreener.

Ta möönis, et sõidu analüüsi on telepildi kiirete kaameravahetuste tõttu keeruline teha ja jätaks selle ülesande meeskonna treenerile Matti Killingule.

«Medal tuli, katsume sellest rõõmu tunda. Konkurents on meestel maailmas väga tihe. Iga medal on suur õnnestumine. Eesti selle sai, vaadake mitme riigi konkurentsis! Kellega me võistleme? Suuremate riikidega, kus on materiaalne baas parem,» arutles Jaanson.

Endised hoolealused on Jaansoni sõnul kogenud mehed, kes oskavad vajalikul hetkel kõik võimed mängu panna.

«Tegelikult meie meeskond selline, keda ma nimetan realiseerimismeeskonnaks. Vahel on mõni noorem meeskond selline, kes realiseerivad nooruse värskust ja powerit. Kui teine ilm oleks, võib-olla oleks noorus seal (olümpiafinaalis – toim.) rohkem mänginud, kui küpsus ja kogemustepagas,» analüüsis Jaanson.

«Aga just kogemustepagas meie meestel on väga hea - see, et me selles kliimas treenime. Kuulsin, et poolakate meeskond ütles, et nad sellise ilmaga ei ole üldse sõudnudki. Me Pärnus muudkui sõuame sellise ilmaga!»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles