Egiptuse rahutuste ohvrite arv tõusis järsult

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajate ja politseinike vastasseis Suessis.
Meeleavaldajate ja politseinike vastasseis Suessis. Foto: SCANPIX

Kokkupõrgetes Egiptuse julgeolekujõudude ja presidendi tagasiastumist nõudvate meeleavaldajate vahel on tänaseks hukkunud vähemalt 38 inimest.

Nelja päeva järel ei näita vägivaldne protestilaine rahunemise märke. Meeleavaldajad on endiselt Egiptuse suuremate linnade tänavatel ja nõuavad 82-aastase riigipea Hosni Mubaraki tagasiastumist, vahendas uudisteagentuur AFP.

«Meid ei huvita, kui valitsus tagasi astub. Me tahame, et tema (Mubarak) tagasi astuks,» ütles vastuseks täna avalikkuse poole pöördunud riigipeale 22-aastane demonstrant Khaled. «Hinnad on endiselt kõrged ja probleemid pole kuhugi kadunud,» lisas 20-aastane tudeng Abdo, kelle sõnul ei lahenda valitsuse tagasiastumine ühtegi eelpool mainitud probleemi.

Kõige verisemad on rahutused Suessis, kus tervishoiministeeriumi teatel hukkus kokkupõrgetes 12 inimest. Pealinnas Kairos sai samuti surma 12, Gizas üks, Port Saidis kolm, Aleksandrias kaheksa, ja Mansuras kaks inimest.

AFP andmetel on veel sajad inimesed saanud viga ning kinni on peetud umbes tuhat meeleavaldajat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles