Töövaidluskomisjon ei rahuldanud arvamusartikli tõttu vallandatud õpetaja kaebust (1)

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajaloo- ja ühiskonnaõpetuse õpetaja Priit Dieves.
Ajaloo- ja ühiskonnaõpetuse õpetaja Priit Dieves. Foto: Erakogu

Ajaloo ja ühiskonnaõpetuse õpetaja ning EKRE liige Priit Dieves, kes vallandati Järva-Jaani gümnaasiumist seoses Õhtulehes avaldatud artikliga, ei saanud töövaidluskomisjonis õigust.

Dieves kinnitas, et sai eile õhtul töövaidluskomisjonilt vastuse, mille kohaselt jäeti tema kaebus rahuldamata nii vallandamise õiguspärasuse kui ka hüvitisenõude osas, kirjutab ERRi uudisteportaal.

«Minu meelest töövaidluskomisjon absoluutselt ei arvestanudki sellega, et tööandja rikkus minu põhiõigusi, sõnavabaduse põhimõtet. Sellest vastusest kumab läbi, et see ei ole üldse töövaidluskomisjonile tähtis, tähtsad on muud põhjused, igasugu muud varasemad juhtumised või konfliktid, mis esile tõsteti, mida ei ole absoluutselt vallandamiskäskkirjas mainitudki,» rääkis ta.

Dieves ütles, et tal on nüüd 30 päeva aega, et maakohtusse pöörduda ning seda kavatseb ta kindlasti ka teha, sest peab komisjoni otsust ekslikuks.

Järva-Jaani gümnaasiumi direktor Raigo Prants vallandas Dievese kooli ajaloo- ja ühiskonnaõpetuse õpetaja ametikohalt 10. juunil, kirjutas Postimees. Vallandamise põhjuseks tõi direktor 8. juunil Õhtulehes ilmunud Dievese arvamusartikli «Lastetud naised, laske oma ülikõrge latt alla!».

Artikli sisu tõttu leidis Järva-Jaani gümnaasiumi direktor, et töötaja on rikkunud töölepingu seaduse paragrahvi 88 lõike 1 punkte 3, 5, 6 ja lõiget 3, mis käsitlevad muu hulgas tööandja usalduse kaotust töötaja suhtes.

Kooli kinnitusel on õpetaja olnud konfliktis õppeasutuse ja oma õpilastega rohkem kui aasta ja saanud mitu käskkirja.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles