Eesti õpilaste kogutud mänguasjad jõudsid Afganistani lasteni

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaisukaru
Kaisukaru Foto: Peeter Langovits.

Jalaväekompanii Estcoy-11 kaitseväelased jagasid sel nädalal Lõuna-Afganistanis Helmandi provintsis Daghighi küla lastele Rocca al Mare kooli õpilaste valmistatud ja kogutud mänguasju.

«Mänguasjade jagamisele oli kogunenud ligi 60 küla 4-16 aasta vanust last,» ütles kontingendi kaplan kapten Endel Apsalon. «Oma kingitust oodates olid laste emotsioonid laes, nad olid väga rõõmsad mänguasju vastu võttes.»

Kaitseväelased jagasid lastele mitu suurt kastitäit mänguasju, milleks olid peamiselt loovust arendavad puust mängud ja pehmed kaisuloomad.

Rocca al Mare kooli 11. klassi õpilased Hannus Luure, Brent Mööl ja Alexander Vein andsid mänguasjad Scoutspataljonile üle möödunud aasta sügisel. Loovust arendavad mänguasjad valmisid kooli puu- ja käsitöötundides. Õpilased uurisid nii Afganistani ajalugu kui ka seda, millistes tingimustes elavad kohalikud lapsed. Mänguasjad valmistati põhimõttel, et nendega mängimiseks poleks vaja pikki ja keerulisi selgitusi.

Mänguasjade jagamine korraldati pärast Daghighi külas läbiviidud shurat, kus selgitati külarahvale rahvusvaheliste ja Afganistani julgeolekujõudude pingutusi julgeolekuolukorra parandamisel. Pärast shurat öeldi külaelanikele, et ühe Eesti kooli lapsed on saatnud Afganistani lastele mänguasju. Mänguasjade jagamisel olid suureks abiks Afganistani Rahvusliku Armee jalaväekompanii sõdurid, kes juhendasid lapsi ja hoidsid korda. Ühendkuningriigi kaitseväelased andsid kohalikule mullale erinevaid koolitarbeid, sealhulgas vihikuid ja pliiatseid.

Osa mänguasju antakse sel nädalavahetusel Helmandi provintsi pealinna Lashkar Gah naistekeskusele, mis korraldab ka nende jagamise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles