Kohus jättis Heete Simmi vahi alla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heete Simm jäi vahi alla
Heete Simm jäi vahi alla Foto: Postimees.ee

Kuna Tallinna ringkonnakohtu kriminaalkolleegium jättis eile riigireetmisele kaasaaitamises kahtlustatava Heete Simmi (53) kaitsja Sven Sillari kaebuse rahuldamata, jääb naine kuueks kuuks vahi alla.


Advokaat Sillari väitel on ringkonnakohtu määrus lõplik ja edasikaebamisele ei kuulu.
«Määrus on kaks lehekülge pikk ning nähtavasti on kuritöö kahtlus selles siis igati põhjendatud ja argumenteeritud,» lausus advokaat. 

 
Sillari sõnul tähendab Heete Simmi vabastamata jätmine esmalt seda, et kohtu hinnangul võib ta eeluurimisest kõrvale hoida ja jätkata vabaduses kuritegude toimepanemist.


Teiseks aga ka seda, et praeguste tõendite baas on selline, mis võib viia süüdistusaktini ja Heete Simmile süüdistuse esitamiseni.


Suur saladus


«Minu tõdemus on, et Heete kahtlustamine kuritöös päädib suure tõenäosusega süüdistusaktiga,» lausus Sillar.


Esialgu on see, mis ringkonnakohtu eilses määruses täpselt kirjas on, suur saladus, sest seda ei tohtinud Tallinna ringkonnakohtu referent Tiiu Hunt öelda.


Hunt avaldas Postimehele üksnes kohtumääruse lühikese resolutiivosa, kus on kirjas, et Harju maakohtu 21. septembri määrus jäeti muutmata ja advokaat Sillari määruskaebus rahuldamata.


Sillari sõnul ei saa tema praegu oma kaitsealuse vabadusse pääsemiseks enam midagi teha, küll aga kontrollib kohus kahe kuu pärast, kas vahistamise alused on samad.


«Ringkonnakohtu määruse tõttu on Heete nüüd piltlikult öeldes prokuröri meelevallas,» lausus Sillar.


Kinnine istung


Riigiprokurör Lavly Lepa sõnul on Heete Simm vahistatud pooleks aastaks, aga niipea kui tekivad alused, et teda ei pea enam vahi all hoidma, ta ka vabastatakse.


«Mis hetkel need alused saabuvad, ei saa praegu keegi ennustada,» lausus Lepp. «Aga me teeme nii kiiresti kui vähegi võimalik.»


Kohus arutas Sillari määruskaebust kolmapäeval kinniste uste taga, kuhu ei toodud ei Heete Simmi ega lubatud ka ajakirjanikke.


Väidetavalt Venemaa kasuks riigireetmises kahtlustatav kunagine politseiameti peadirektor ja kaitseministeeriumi julgeolekuosakonna juhataja Herman Simm (61) pole enda vahistamist vaidlustanud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles