Kommunikatsiooniekspert: Jõks lõikas endale naljatamisega näppu (5)

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allar Jõks.
Allar Jõks. Foto: postimees.ru

Kommunikatsiooniekspert Ivo Rull arvab, et presidendiks pürgiv Allar Jõks eilses debatis oma seksistliku naljaga siiski punast joont ei ületanud, küll aga peab ta Jõksi väljaütlemist kohatuks.

«Jõks proovis olla vaimukas, aga välja kukkus kohatult. See jäi siiski hea ja halva maitse piirile, veel sammuke ja see oleks juba väga halvasti kõlanud,» kommenteeris Ivo Rull ja nentis, et Jõksi kommentaar on juba pälvinud halvustavat kriitikat avalikkuse poolt.

«Huumor avalikus debatis on mõjus relv, aga sellega võib valusalt näppu lõigata ja Jõks ilmselt ka endale näppu lõikas. Me ootame presidendilt väljapeetud joont. Kuskil Õllesummeri telgis oleks see nali olnud ehk normaalne, aga praegu mõjus kohatuna.»

Samas arvas Rull, et kriitikaga ei tasu üle pingutada. Jõksi kahjuks räägib see, et kogu eilne debatt oli üsna ettevaatlik ja väga teravaks ei läinud. «See (Jõksi kommentaar – toim.) oli ehk üks paarist uudisväärtuslikust momendist. Seetõtt see libastumine saab ka suurema tähelepanu,» selgitas Rull ja lisas, et seni on Jõks mänginud veatult protestikandidaadi rolli. Nüüd andis aga võimaluse kriitikaks.

Jõksile saatuslikuks see kommentaar presidendivalimistel Rulli arust siiski ei saa. Kommunikatsiooniekspert usub, et teema vaibub peagi, sest esile tulevad ka teiste kandidaatide prohmakad. 

Jõks vabandas

Täna teatas Jõks oma Facebooki lehel, et vabandab. «Head toetajad. Vabandan eilse ebaõnnestunud nalja pärast. Olen ka Mailisega otse suhelnud ning vabandanud, meie vahel paksu verd ei ole.»

Debatti käsitlesid ka Anvar Samost ning Kalle Muuli Kuku raadio vestlussaates «Muuli ja Samost». Selline käitumine näitas Samosti arvates selgelt, et Jõks ei ole sobiv presidendikandidaat, kui ta ei tule otse-eetriga toime. «Kujutage ette, kui Jõks peaks kohtuma mõne välisriigi naisjuhiga?» oli Samost kriitiline.

Muuli arvas vastupidiselt, et Jõks on üks paremaid presidendikandidaate.

Arvamusfestivalil presidendikandidaatide debatil Mailis Repsi suunas seksuaalse alatooniga nalja teinud Allar Jõks pälvib sotsiaalmeedias pahameelt.

Nimelt rääkisid presidendikandidaadid presidendi valimissüsteemist. Jõks märkis, et ta on jõudnud vahepeal meelt muuta ja jõudnud järeldusele, et presidenti peaks valima ikkagi rahvas. Seejärel võttis sõna Reps, kes ütles oma kõne lõpus: «Ja ma usun, et ma ühtin siinkohal Allar Jõksiga.» Jõksi jaoks tundus see aga naljakas. Mees ütles pärast Repsi sõnavõttu: «Mailis, sa ütlesid, et ühtid minuga, aga mul on täna naine kaasas.» Siinkohal tekkis piinlik vaikus. 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles