Mubārak nimetas ametisse asepresidendi ja peaministri

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hosni Mubarak kõnet pidamas. Kaader videost.
Hosni Mubarak kõnet pidamas. Kaader videost. Foto: SCANPIX

Egiptuse riigitelevisioon teatas, et president Ḩosnī Mubārak nimetas esimest korda pärast võimuletulekut 30 aastat tagasi ametisse asepresidendi ning seejärel ka uue peaministri.

Asepresidendiks vannutati luureülem ja Mubāraki usaldusalun Omar Suleiman. The Washington Post nimetas seda 82-aastase Mubāraki selgeks sammuks enda järglase võimuleseadmiseks ajal, mil kümned tuhanded egiptlased avaldavad valitsuse vastu meel, vahendas ERR Uudised.

Seni on Mubāraki kõige tõenäolisemaks järglaseks peetud poeg Gamali, kelle riigipeaks saamine olnuks võimalik juba sellele aastale planeeritud presidendivalimistel, kuid võimu pärandamisele oli märgatav avalik vastuseis.

Suleimani vastutusalas on olnud mõned kõige tundlikumad Egiptuse välispoliitika küsimused, nende hulgas Palestiina ja Iisraeli rahuprotsess ja Palestiina-sisesed eraldusjooned.

Uueks peaministriks nimetas Mubārakendise õhujõudude ülemjuhataja ja lennundusministri Ahmed Shafigi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles