Arvamusfestival tõi kokku üle 9000 inimese (3)

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide Arvamusfestivali teine päev
Paide Arvamusfestivali teine päev Foto: Andrus Kopliste/Järva Teataja

Juba neljandat korda Paides toimunud Arvamusfestival tõi kahe päeva jooksul kokku üle 9000 inimese. Kokku toimus rohkem kui 200 arutelu neljas eri keeles (eesti, vene, inglise ja viipekeeles).

Laupäevane festivalipäev tõi hoolimata sombusest suveilmast Paidesse 3000 arvajat, keda vihm ei heidutanud. «Kui inimesed on valmis sõitma Paidesse ja kuulama poolteist tundi järjest vihmavarjude all arutelusid, tõestab see, et arutlemine saab esile kutsuda suuremaid muutusi inimeste mõttemaailmas ja ühiskonnas laiemalt,» sõnas festivali eestvedaja Ott Karulin.

Laupäeva kõige rahvarohkemad arutelud olid Euroopa Parlamendi saadikute arutelu Euroopa Liidu tulevikust, Maalehe arutelu «Millest tähed räägivad? Mang vs. Ergma» ja Vabadus(t)e ala arutelu «Kuidas diskuteerida lolliga?».

Moderaatori ja festivali endise sisujuhi Margo Loori sõnul on festivali sisu kvaliteet märgavalt kasvanud. «Olen Arvamusfestivali arutelusid nelja aasta jooksul jälginud ning sellel aastal oli näha, et arutelu kuulama tulnud inimesed ei olnud pelgalt külastajad, vaid nendest said osalejad,» lisas Loor.

Sellel aastal lisandusid Arvamusfestivali programmi ka lisapalad. Kõige populaarsemateks osutusid avalik lahkamine, reis Süüria põgenikelaagrisse virtuaalreaalsusprillide kaudu ja võimalus käia karjäärinõustamisel.

Lisaks vabatahtlikele ja organisatsioonidele aitasid festivali sünnile kaasa ka hooandjad. Festivali suurimad toetajad olid Eesti Rahvusringhääling, Eesti Meedia, Avatud Eesti Fond, Vabaühenduste liit EMSL, Euroopa Komisjoni Eesti Esindus, Euroopa Parlamendi Infobüroo Eestis, Paide linn, Järvamaa Omavalitsuste Liit, Kodanikuühiskonna Sihtkapital, Swedbank, Telia, UC Rent, Eesti Energia, SpeakSmart, Grifs ja paljud teised.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles