Kohus mõistis süüdi ärandajate maffiasse kuulunud kaks leedulast (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu autovaraste kinnipidamine.
Leedu autovaraste kinnipidamine. Foto: Kristjan Teedema

Tartu maakohus mõistis esmaspäeval kriminaalkorras süüdi autoärandajate maffiasse kuulunud kaks leedulast, kellel tuleb pärast karistuse kandmist Eestist lahkuda.

Süüdistuse järgi kuulusid 26-aastane Gražvydas ja 17-aastane Salvijus kuritegelikku ühendusse, mis pani toime autovargusi. Autode ärandamiseks murdsid ühenduse liikmed sisse eramajadesse, kust varastati autovõtmed. Samuti kasutati autode käivitamiseks ka erinevaid elektroonilisi abivahendeid.

Gražvydas ja Salvijus kuulusid süüdistuse järgi kuritegelikku ühendusse alates 2016. aasta märtsi algusest ning neile oli ülesandeks pandud autovargustes osalemine ja varastatud autode Leetu toimetamine. Menetlust juhtinud prokurör Aro Siinmaa sõnul tabati isikud juba 4. märtsil enne, kui nad üldse jõudsid konkreetsetes vargustes kaasa lüüa.

Tartu maakohus mõistis esmaspäeval mõlemad leedulased süüdi kuritegelikku ühendusse kuulumises ning määras neile kokkuleppemenetluse korras kolmeaastase vangistuse, millest kohe kuulub kandmisele kuus kuud. Ülejäänud osas mõisteti neile karistus tingimis kolmeaastase katseajaga. Karistusaja algust arvestatakse nende eelvangistuse algusest, selle aasta 4. märtsist. Nikulinas peab menetluskuludena tasuma 1630 eurot ja alaealine süüdistatav 1739 eurot. Lisakaristuseks otsustas kohus mehed vanglast vabanemise järel Eestist välja saata ja kehtestas neile Eestisse sissesõidukeelu kolmeks aastaks.

«Kuritegeliku ühenduse teiste liikmete osas, kes ka reaalselt erinevatest vargustest osa võtsid või neid organiseerisid, on uurimine pooleli ning kahtlustatavad viibivad jätkuvalt vahi all,» kinnitas Siinmaa.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles