USA lubas Egiptusele jätkuvalt abi

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahutused Egiptuse linnades.
Rahutused Egiptuse linnades. Foto: SCANPIX

Ühendriikide välisministri Hillary Clintoni sõnul ei kavatse Washington Egiptusele antavat abiraha riigis puhkenud rahvaülestõusu ja rahutuste tõttu vähendada.

Clinton kinnitas telekanali ABC saates «This Week», et Ühendriigid soovivad vägivalla ja provokatsioonide lõppemist Egiptuses, vahendas uudisteagentuur AFP.

Samas lisas Clinton, et Egiptuse president Hosni Mubarak pole teinud piisavalt jõupingutusi ega vastanud oma rahva nõudmistele. Seejuures kutsus Clinton Egiptuse võime üles astuma samme demokraatlike ja majanduslike reformide läbiviimiseks.

«Me julgustame endiselt võimul olevat Mubaraki valitsust ja mõjukat sõjaväge, et nad teeksid kõik võimaliku selleks, et julgustada korrapärast üleminekut,» lisas Clinton.

USA on Egiptusse tohutult investeerinud, andes riigile Financial Timesi andmetel enam kui 1,3 miljardit sõjalist abi aastas ning rohkem kui 28 miljardit dollarit arenguabi alates aastast 1975.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles