Pevkur soovitab hallipassiomanikele Venemaa otsuse valguses Eesti passi (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseminister Hanno Pevkur.
Siseminister Hanno Pevkur. Foto: Jaanus Lensment

Eesti ei ole siiani saanud Vene saatkonnalt selget infot, nagu hakkaks Venemaa nõudma kodakondsuseta Eesti ja Läti noortelt riiki sisenemiseks viisat, kuid Eesti kodakondsusesse astumine on hea eelkõige selle omandajatele endile, ütles siseminister Hanno Pevkur.

«Sõltumata ühest või teisest Vene poole otsusest on Eesti riik alati öelnud, et kui inimene soovib võtta Eesti kodakondsust, on selleks kõik võimalused olemas,» ütles Pevkur BNSile.

«Meil on kodakondsuseta inimeste arv aasta-aastalt vähenenud ja mida rohkem inimesi Eesti kodakondsuse otsustavad võtta, seda parem ma arvan eelkõige nendele inimestele endile, kes siin riigis elavad ja kes soovivad ka Eesti elus kaasa lüüa ning nautida neid hüvesid, mis kaasnevad kõigile Eesti kodanikele, näiteks seoses reisimisega,» lisas Pevkur.

Pevkur viitas, et siseministeerium ei ole seni Vene saatkonnast selget infot saanud teisipäeval Läti kaudu levima hakanud teadete kohta, nagu ei lubaks Venemaa enam kodakondsuseta inimesi, kes on sündinud pärast 1992. aastat, ilma viisata riiki.

Minister ei soovinud veel hinnata, kuidas Venemaa selline otsus võiks mõjutada olukorda Eestis kodakondsuse valdkonnas.

Eestis välja antud välismaalase passi omanikel on õigus siseneda Venemaale viisata ja viibida seal kuni 90 päeva poole aasta jooksul.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles