Ida-Virumaa 238 õpetajat hakkab eesti keelt õppima (2)

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õigekeelsussõnaraamat. Pilt on illustratiivne
Õigekeelsussõnaraamat. Pilt on illustratiivne Foto: Peeter Langovits / Postimees

Septembris algavad eesti keele B2- ja C1-taseme kursused 238 Ida-Virumaa õpetajale.

Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutuse Meie Inimesed (MISA) korraldatavate keelekursuste eesmärgiks on parandada Ida-Virumaal töötavate koolieelsete lasteasutuste ja üldhariduskoolide õpetajate eesti keele oskust, teatas MISA.

Haridus- ja teadusministeeriumi keeleosakonna juhataja Piret Kärtneri sõnul asuvad sügisest eesti keele oskust täiendama Ida-Virumaa koolieelsete lasteasutuste ja üldhariduskoolide õpetajad, kes sooritasid MISA eelmisel aastal korraldatud keelekursuse järel eesti keele riikliku tasemeeksami, kuid ka need õpetajad, kes tahavad omandada oma ametikohal töötamiseks vajalikku keeleoskuse taset.

«Eesti keele õppimine peab olema järjepidev ja eeldada ei saa, et tulemused saabuvad kohe ning on püsivad,» teatas Kärtner.

Eesti keelt õppida soovivate õpetajate nimekiri valmis 2015. aastal suvel. Nimekirja täiendati 2016. aasta kevadel koostöös kohalike omavalitsuste haridusametnikega. Keelekursuste läbiviija leidmiseks korraldas MISA käesoleval suvel hanke. «Hanke vastu tundis huvi mitu firmat, pakkumuste tähtajaks laekus üks pakkumus – OÜ-lt Algus, mille hindamiskomisjon ka edukaks tunnistas,»  kommenteeris MISA keelelise ja kultuurilise kümbluse valdkonnajuht Jana Tondi. OÜ Algus koolitas Ida-Virumaa õpetajaid ka möödunud aastal ja omab seega ka antud piirkonna õpetajatega koostöökogemust.  

Ida-Virumaa koolieelsete lasteasutuste ja üldhariduskoolide õpetajate eesti keele koolitused hakkavad toimuma Narvas, Sillamäel, Kohtla-Järvel ja Jõhvis. Keelekursuste pikkus on 160 akadeemilist tundi. Õpetajate keeletunnid viiakse läbi tööpäeviti 1-3 korda nädalas, kestusega 1-3 akadeemilist tundi. Lisaks hakkab kord kahe kuu jooksul toimuma intensiivõppe päev, mis võimaldab juba õpitut üle korrata ja kinnistada. Intensiivõppepäevade raames korraldatakse õppekäike või kohtumisi erinevate külalistega.

Koolitused algavad 2016. aasta septembrist ja lõpevad 2017. aasta maikuus. Kõik keeleõppes osalejad peavad seejärel sooritama B2- või C1-taseme eksami.

Ida-Virumaa õpetajate keeleõppe tasemekoolitust rahastab haridus- ja teadusministeerium riigieelarvest.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles