700 g tükeldatud keedupeeti
1 dl päevalilleseemneid
2 sl seesamiseemneid
pool dl mett või vahtrasiirupit
3 sl punast veiniäädikat
3 sl õli
2 purustatud küüslauguküünt
pool dl hakitud lehtpeterselli
2 suurt peotäit (60 g) rohelisi salatilehti (beebispinat, rukola, verioblikas vm)
soola, pipart
Peedisalat Eebenilinna Valdja moodi
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sega peeditükid kausis 1 sl veiniäädika ning küüslauguga ning lase 15 minutit marineerida. Rösti seemned ahjuplaadil või pannil (tee seda eraldi, kuna seesamiseemned kipuvad kiiremini pruunistuma). Sega õli, veiniäädikas, mesi või vahtrasiirup kastmeks ning maitsesta soola ja pipraga. Laota salatilehed kihiti peeditükkidega, puista vahele röstitud seemneid, nirista üle kastmega. Kaunista hakitud peterselliga.