Michal: uutes liftidega parvlaevades säilivad soodustused puuetega inimestele

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgis valmiv parvlaev Leiger.
Türgis valmiv parvlaev Leiger. Foto: TS Laevad

Invaspordi liit eesotsas Rainer Vakraga saatis täna majandus- ja taristuminister Kristen Michalile pöördumise, milles juhitakse tähelepanu puuetega inimeste soodustuste jätkumise vajadusele Hiiumaa ja Saaremaa laevaliinidel. Ministri kinnitusel jäävad soodustused kehtima.

Majandus- ja taristuminister Kristen Michal selgitas, et uue vedajaga kehtivad samad reeglid. «Hea, et küsiti, kui on mure. Meie seisukoht on, et sõidusoodustused puudega inimestele ja nende saatjatele jäävad ühistranspordiseaduse alusel kehtima,» ütles Michal Postimehele.

Michal märkis, et tingimused uutes laevades on hoopis paremad – liftidesse saab ratastooliga ja iga laeva salongis on kokku seitse invakohta. «Lisaks, kui inimene on raske puudega, on tal praamile pääs eelisjärjekorras,» lisas ta.

Invaspordi liidu president, riigikogulane Rainer Vakra (SDE) teatas, et riik ja senine vedaja on olnud selles osas ühte meelt ja teinud head koostööd. «Puuetega inimestele pakutakse mitte ainult eelisjärjekorras praamile pääsu, vaid ka tasuta ülesõitu ning soodustusi puuetega inimeste saatjatele. Senine ülevedaja on näidanud head eeskuju,» sõnas Vakra.

Poliitik lisas, et invaspordi liidu saadetud ettepanek puudutab kõiki erivajadusega inimesi Eestis, mitte ainult liikumispuudega reisijaid. «Kuigi usume, et riigi esindajal on uute hinnakirjade kehtestamisel parimad kavatsused, ei saa me niisama käed rüpes ootama jääda. Olulistest teemadest tuleb rääkida õigel ajal,» selgitas Vakra pöördumise ajendeid.

Invaspordi liidu presidendi sõnul näitab senine kogemus, et taolised soodustused on puuetega inimestele ääretult olulised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles