Ametlik: Merkel tuleb järgmisel nädalal Eestisse (4)

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa kantsler Angela Merkel.
Saksa kantsler Angela Merkel. Foto: AP/Scanpix

Välisministeerium kinnitas täna, et 24. augustil saabub Eestisse kahepäevasele visiidile Saksamaa Liitvabariigi liidukantsler Angela Merkel. Kavas on kohtumised president Toomas Hendrik Ilvese ja peaminister Taavi Rõivasega.

Kolmapäeval kohtub Merkel Rõivasega Stenbocki majas ning seejärel antakse ühine pressikonverents.

Neljapäeval kohtub Merkel president Toomas Hendrik Ilvesega. Saksamaa liidukantsler külastab lisaks e-Eesti esitluskeskust ja peab kõne «Eesti kui teerajaja digivaldkonnas - eeskuju Saksamaale ja Euroopale» sündmuskeskuses SpaceX.

Peaminister Taavi Rõivase sõnul kinnitab Saksamaa Liidukantsler Angela Merkel oma Eesti visiidiga kahe riigi lähedust ja juba 25 aastat kestnud häid suhteid.

«Saksamaa on Eesti jaoks väga tähtis sõber, liitlane ja koostööpartner, mistõttu on liidukantsler Angela Merkeli otsus Eestit külastada märgilise tähendusega,» ütles Taavi Rõivas, kelle sõnul tuleb kahe riigi koostöö ja selle edendamine kindlasti jutuks ka kohtumisel Angela Merkeliga.

Valitsusjuht märkis, et kuna juba septembri keskel toimub Bratislavas Euroopa Liidu liidrite tippkohtumine, siis kindlasti on meie kohtumise peateema Euroopa Liidu tulevik.

«Põhimõttelised küsimused –  kuhu Euroopa läheb, millised on need väärtused, mida me hoiame ja kaitseme, ning valikud, mida me peame lähiajal langetama tugeva ja toimiva ühenduse nimel. Seetõttu on loomulikult fookuses ka Brexit, Euroopa julgeolek ja olukord Euroopa Liidu naabruses,» rääkis Rõivas.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles