Kaduma läinud suusataja leiti purjuspäi lumehangest

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa

Lääne-Virumaal eile kadunuks jäänud suusatajat otsinud politseinik leidis purjus mehe lumehangest magamas.

50-aastane mees jäi Lääne-Virumaal Rakke vallas Liigvalla külas kadunuks pühapäeva, 30. jaanuari  õhtul, kui asus päevavalgel suuskadega läbi metsa tuttavate poole, vahendas PPA Ida prefektuuri pressiesindaja.

Mehe kadumisest andis naabrimees teada Ida Prefektuuri juhtimiskeskusele kella 19 ajal. Et murelike lähedaste poolt läbiviidud otsingud tulemusi ei andnud, siis paluti abi juba politseinikelt.

Viimane kontakt kadunud mehega oli tädil kella 17 ajal, peale seda oli mobiiltelefon välja lülitatud. Samuti oli mees tädi ütluste kohaselt suusatama minnes kaine, kuid võis metsas tarvitada alkoholi.

Kaks piirkonna- ja üks abipolitseinik küsitlesid kohalikke ning kaardistasid piirkonna, kus mees võiks olla. Paksus lumes ja pimedas metsas liikumiseks telliti piirivalvuritelt mootorsaan.

Aja kokkuhoiu mõttes tõi piirkonnapolitseinik Jaanus Mätas kodust oma suusad ning suundus metsa oletatavale suusarajale. Kella 22 ajal kandsid otsingud tulemusi - piirkonnapolitseinik leidis lumehanges magava mehe.

«Ühel hetkel nägin, et metsaalune on risti-rästi suusajälgi täis ja ümbruskonda vaadeldes nägin eemal mahalangenud puu juures pikali lumehanges olevat meest. Mees oli tugevas alkoholijoobes ja ilmselt ka külmunud, sest polnud võimeline rääkima ega püsti tõusma,» ütles Jaanus Mätas.

Appi kutsutud abipolitseinikuga tassiti mees metsast välja. Mehe tervisliku seisundi kontrollimiseks kutsuti kohale ka meedikud, kes peale läbivaatust viisid ta koju magama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles