Kohus saatis kasuisa tappa üritanud naise pikaks ajaks vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirves. Pilt on illustratiivne.
Kirves. Pilt on illustratiivne. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Tartu maakohus saatis reedel pikaks ajaks vangi naise, kes üritas kirvehoopidega tappa oma kasuisa.

Kohus leidis, et 36-aastase Jana süü tapmiskatses on tõendatud ja tal tuleb selle eest kanda kaheksa-aastane vangistus. Täpselt sellist karistust nõudis naisele ka prokuratuur. Karistuse kandmise aja alguseks luges kohus eelmise aasta 16. detsembri, kui politsei naise kinni pidas. Menetluskuludena tuleb Janal tasuda kokku 2377 eurot.

Süüaluse kaitsja advokaat Heiki Kuningas leidis kohtuvaidlustes, et teo saanuks kvalifitseerida provotseeritud tapmiskatseks ja kaitsja palus oma kaitsealusele mõista juba kantud karistusajast ülejäänud karistusosa tingimisi vangistusena.

Eeluurimisel kogutud andmetel toimus veretöö mullu 16. detsembril Jõgeva vallas Painküla külas asuvas korteris, kus Jana haaras kirve ning lõi sellega korduvalt voodis lamanud 48-aastast kasuisa. Kuigi mees sai eluohtlikke vigastusi, suutsid meedikud tema elu päästa.Politsei pidas naise kahtlustatavana kinni sündmuskohal ja alustas tema suhtes kriminaaluurimist. Ühtlasi võttis kohus naise vahi alla.

«Uurimise käigus kogutud tõendid viitavad sellele, et süüdistatav tarbis eelnevalt alkoholi koos ema ja kasuisaga. Süüdistuse järgi tekkis nende vahel sõnavahetus, mis lõppes kirvega löömisega,» kommenteeris kriminaalasja kohtueelset menetlust juhtinud ringkonnaprokurör Anneli Hinto.

Kohtueelse uurimise lõppedes sai varem kriminaalkorras karistamata naine süüdistuse tapmiskatses, milles ta end 16. augustil alanud kohtuprotsessil ka süüdi tunnistas.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles