Praamijärjekorrad on väga pikad, kuna nii Saaremaale kui Hiiumaale sõidab tänasest üks praam vähem (11)

Dagne Mihkels
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hiiumaal Heltermaa sadamas ulatub praamijärjekord eri hinnanguil kilomeetri kuni pooleteiseni, kuna operaator läks üle sügisgraafikule ja võttis ühe praami liinilt maha.

Sama olukord valitseb ka Kuivastus - Ka Saaremaale ja sealt ära veab inimesi pühapäevast alates üks praam vähem. Postimehe fotograafi sõnul on järjekord kilomeetrite pikkune.

«Hiiumaa Heltermaa sadamas on hullumeelne olukord,» kirjutas Postimehele seal praamilepääsu ootav naisterahvas. Tema sõnul on ta oodanud kolm tundi järjekorras, tema ees on aga 1,5 km pikkune järjekord, mis lüheneb iga tunni ja kolmveerandi jooksul vaid paarikümne meetri kaupa.

Broneeringuta pääseb naise sõnul praamile iga kord vaid kümmekond autot, uut praami tuleb oodata tund ja 45 minutit.

Naise teada on olukorra põhjuseks asjaolu, et vedaja läks keset augustit üle talvegraafikule, mistõttu võeti teenindusest ära praam Harilaid.

Heltermaa sadama direktor Riho Sõrmus nentis, et alates 21. augustist on Harilaid tõepoolest liinilt maas.  Tema sõnul olukord aga väga erakorraline pole, sest selliseid järjekordi nagu praegu on suve jooksul mitmel korral ette tulnud.

«Ei usu, et järjekord on 1,5 km pikk, pigem maksimaalselt üks kilomeeter, kui mere äärest mõõta,» nentis ta. «Mäe otsa ulatub välja küll.»

Kuigi reisijad on mures, et täna nad mandrile ei pääsegi, usub Sõrmus, et nii hull asi pole. «Arvan, et saavad ikka täna mandrile.»

Majandusministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Rasmus Ruuda märkis, et tõepoolest läks operaator 21. augustist alates üle nn sügisgraafikule ja Harilaid on liinilt maas. Talvegraafik tähendab tema sõnul veelgi harvemat teenindust. Praegu teenindab Hiiumaale sõitjaid Ruuda sõnul kaks praami - Regula ja St Ola.

Kommentaarid (11)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles