Tuttava kogemata õhku lasknud mehel tuli kohtu ette astuda (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tikksaag
Tikksaag Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Põhja ringkonnaprokuratuur saatus kohtu alla mehe, kes süüdistuse järgi hankis isevalmistatud lõhkeseadeldise, millega lasi kogemata õhku oma tuttava, tekitades talle raskeid vigastusi.

Süüdistuse järgi omandas 78-aastane Andrei 2015. aasta kevadel isevalmistatud lõhkeseadeldise – tikksae, mille korpusesse oli paigaldatud ligi 400 grammi trotüüli. Võib arvata, et mehel oli plaanis sooritada julm pahategu, kuid hilisem uurimine sellesse selgust ei toonud.

Mullu 25. aprillil andis Andrei lõhkeainet täis tikksae oma tuttavale, et viimane parandaks ära selle voolujuhtme. Tuttav, kes pidas seadeldist tikksaeks, ühendas selle pärast juhtme parandamist prooviks vooluvõrku, mistõttu plahvatas seadeldise detonaator ning tekitas tuttavale raske tervisekahjustuse.

Nii saigi Andrei kohtueelse uurimise lõppedes süüdistuse lõhkeseadeldise käitlemises ja raskete tervisekahjustuste tekitamises ettevaatamatusest. Kohus asus süüasja arutama lõppeval nädalal ning protsess jõudis tunnistajate kuulamise etappi. Järgmine istung toimub 13. septembril.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles