Veebis endise abikaasa nime all esinenud mees sai karistada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtusaal.
Kohtusaal. Foto: Sille Annuk

Viru maakohus mõistis kriminaalkorras süüdi mehe, kes esines veebis oma endise abikaasa nime all ja avaldas naist häbistava kuulutuse.

Süüdistuse kohaselt pääses 43-aastane Vitaly oma endise naise e-postile ja sotsiaalvõrgustikus oleva kontole ligi ning tutvus sealolevate andmetega. Samuti süüdistas prokuratuur Vitalyt selles, et kasutades kannatanu andmeid ja pilte, avaldas ta ühes netiportaalis intiimse sisuga kuulutuse.

Viru maakohus tunnistas täna Vitaly kokkuleppemenetluses süüdi sõnumisaladuse rikkumises ja teise isiku identiteedi ebaseaduslikus kasutamises. Kohus mõistis mehele viie kuu pikkuse vangistuse ja rahalise karistuse 100 päevamäära ulatuses, mis on lähtuvalt süüdistatava keskmisest päevasissetulekust on 320 eurot. Nii vangistus kui ka rahaline karistus mõisteti talle tingimisi nelja-aastase katseajaga. Menetluskuludena tuleb süüdistataval tasuda 765 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles