Tartumaa vutifarm kingib lastekodudele vutimune

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vutimunad. Pilt on illustreeriv.
Vutimunad. Pilt on illustreeriv. Foto: Peeter Langovits

Euroopa suurimate vutifarmide hulka kuuluv Järveotsa talu Tartumaal kingib Eesti kõigile lastekodudele ligi 50 000 vutimuna ning heategevuse kõrval on kingituse tegemise üheks põhjuseks nõudluse langus.

Kui möödunud aastal hakkasid lätlased hoogsamalt vutimune tarbima, suurendas ka Järveotsa talu toodangut, kuid nõudluse vähenedes otsustati umbes kolme päeva jagu mune mullusega sarnaselt Eesti lastekodudele kinkida, vahendab ERR Uudised.

Farmi ligi 20 000 vutti munevad iga päev ligi 15 000 muna ning Järveotsa farmi juhataja Olli Reimandi sõnul on nõudluse suurt kasvu oodata alles munadepühade ajaks.

57 lapsega Tartu väikelastekodu Käopesa ei kõhelnud hetkekski, kui neile vutimune kingiks pakuti, sest möödunudaastasest vutimuna-kingitusest olid vaid head mälestused ja kokadki ütlesid, et vutimunad on väga tervislikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles