Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juhi kohusetäitjaks saab Paavo Palk

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavo Palk
Paavo Palk Foto: Elmo Riig / Sakala

Euroopa Komisjoni korraldatud konkurss komisjoni Eesti esindusele uue juhi leidmiseks pole tulemust andnud ning kui praeguse juhi Hannes Rummi ametiaeg 31. augustil lõppeb, asub esindust kohusetäitjana juhtima Paavo Palk.

«Juhi kohusetäitjaks hakkab esinduse poliitikaosakonna juhataja Paavo Palk,» ütles esinduse info ja kommunikatsiooni assistent Andreas Sepp teisipäeval BNS-ile.

Palk on kohusetäitjana Euroopa Komisjoni esindust juhtinud ka aastatel 2010-2011.

Euroopa Komisjoni teabevahetuse peadirektoraat kuulutas sisekonkursi komisjoni Eesti esinduse juhi ametikohale välja märtsi lõpus, seades kandideerimise tähtajaks siis 5. aprilli. Suvel konkurssi tähtaega pikendati, kuid see ei toonud ikkagi sobivat kandidaati.

Sisekonkurss tähendab, et kandideerida said ainult Euroopa Liidu institutsioonide töötajad. Töökuulutuse kohaselt oodati kandideerima ametnikke, kelle teenistusaste jääb vahemikku AD9 kuni AD14, mis tähendab keskmise ja kõrgema astme ametnikke. Euroopa Liidu poliitikaametnike teenistusastmestik algab tasemest AD5 ning lõppeb AD16-ga, mis on Euroopa Komisjoni peadirektorite tase.

Nüüd kavatseb Euroopa Komisjon korraldada uue konkursi, kus saavad kandideerida ka need, kes ei ole Euroopa Liidu ametnikud. Kuna Eesti esinduse juhi valikul on üks olulisi kriteeriumi eesti keele oskuse nõue, tähendab see sisuliselt eestlastele suunatud konkurssi. Sarnaselt sai esinduse juhiks viis aastat tagasi ka Rumm, kes alustas komisjoni Tallinna-esinduses juhina tööd 1. septembril 2011.

Enne Rummi töötas kohusetäitjana samal kohal Palk ning aastatel 2005-2010 Toivo Klaar, kes suundus sealt kohalt edasi Euroopa Liidu välisteenistusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles