Savisaar sotside ja Reformierakonna kokkuleppest: piinlik lugu (3)

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Meelis Meilbaum

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar nimetas Reformierakonna ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) kokkulepet presidendivalimistel märgiks valitsusliidu nõrkusest ning soovitas neil Mailis Repsi poolt hääletada.

«See on üsna irooniline olukord ja näitab valitsuskoalitsiooni kehva seisu. Piinlik lugu ja miks me peaks neile selle presidendivalimise nii lihtsaks tegema,» ütles Savisaar ERRi uudisteportaalile.

«Meie kandidaat on Mailis Reps ja on loogiline, et me selle juurde ka jääme.»

Reformierakonna juhatus otsustas täna toetada Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ettepanekut, mille järgi on presidendivalimistel riigikogu esimeses voorus kahe fraktsiooni ühiskandidaat Eiki Nestor ja teises ning kolmandas voorus Siim Kallas. 

Sotsiaaldemokraatide juhatus tegi Reformierakonnale ettepaneku, et esimeses presidendivalimiste voorus oleks kahe fraktsiooni ühiskandidaadiks Nestor. Samal ajal jätkavad sotsiaaldemokraadid läbirääkimisi teiste riigikogu fraktsioonidega täiendava 23 hääle tagamiseks Eiki Nestori kandidatuurile.

«Juhul, kui Eiki Nestoril siiski ei õnnestu saada 68 riigikogu liikme toetust, anname võimaluse Siim Kallasele, toetades teda riigikogus presidendivalimiste teises voorus,» märkis SDE riigikogu fraktsiooni esimees Andres Anvelt.

«Sotsiaaldemokraatide koostööettepanek räägib heast tahtest ja vastutustundest ning on oluline samm lähemale sellele, et Eesti Vabariigi president saaks riigikogus valitud. See on olnud Reformierakonna soov algusest peale,» ütles Rõivas eile.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles