Fotod: Rõivas tunnustas Eesti välisesinduste juhte

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Peaminister Taavi Rõivas avaldas tänasel kohtumisel tunnustust Eesti välisesinduste juhtidele, tõstes esile meie diplomaatide olulist rolli Eesti positsiooni tugevdamisel maailmas.

«Ajal, kui maailm on rahutu ja kriis järgneb kriisile, on välispoliitika ning diplomaatia tähtsus tuntavalt kasvanud. On ilmselge, et Eesti julgeoleku seisukohalt on välisministeeriumil võtmeroll,» lausus peaminister täna Stenbocki majja kogunenud Eesti välisteenistuste juhtidele. 

Rõivase sõnul ei ole vähetähtis ka äridiplomaatia ehk Eesti majanduse edendamine, mille osatähtsus järjest kasvab. «Seda kõike arvestades on mul hea meel, et Eesti välisteenistus on suutnud uute väljakutsetega kiiresti kohaneda ja on olnud oma kodumaa esindamisel igas mõttes tasemel. Eestil on väga hea välisminister ja tipptasemel diplomaadid,» lisas peaminister. «Ehkki te töötate eemal oma kodust, olete aidanud oma kodumaad oluliselt suuremaks teha ning tänu teie panusele võivad inimesed Eestis end märksa turvalisemalt tunda. Ma tänan teid.»

Eesti välisesinduste juhid tulid kodumaale kokku seoses täna alanud iga-aastase konverentsiga, kus suursaadikud arutavad kolme päeva jooksul välisminister Marina Kaljuranna ja välisministeeriumi juhtkonnaga olukorda Eestis ja maailmas laiemalt ning uusi arenguid välispoliitikas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles