Eesti Post soetab postiveoks 30 ATV-d (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Elmo Riig

Omniva kaubamärki kasutav riigifirma Eesti Post soovib kahe aasta jooksul soetada eeldatavalt 30 postiveoks kohandatud ATV-d.

«Need tulevad jalgratta või jalgsikande asemel,» ütles Omniva pressiesindaja Mattias Kaiv BNS-ile. «ATV on jalgrattast efektiivsem, samas odavam kui auto. Sõiduks pole vaja A- ega B-kategooria lube, teeme töötajatele lihtsalt koolituse,» lisas Kaiv. Küsimusele, kas ATV-d on mõeldud raskesti ligipääsetavatesse kohtadesse posti vedamiseks, vastas Kaiv eitavalt, tema sõnul on need mõeldud tavapäraseks postiveoks.

Eesti Post soovib soetada spetsiaalse pealisehitisega postiveo-ATV-sid. Kaheaastase lepinguperioodi jooksul plaanib firma soetada 30 säärast sõidukit, ent jätab endale õiguse suurendada või vähendada hulka 20 protsendi ulatuses ehk soetada kuus ATV-d rohkem või vähem, selgub hanketeatest.

Pealisehitise nõue tähendab, et sõidukil peavad olema ees ja taga spetsiaalselt saadetiste veoks ja väljastamiseks mõeldud kastid, mis sobituvad ka Eesti Posti postikonteineritega. Pealisehitise kogukaal koos veetava kaubaga jääb 70 kilogrammi juurde, sellest 25 kilogrammi ees ja 45 kilogrammi taga.

Eesmine kast peab mahutama kolm postikonteinerit, mis peavad olema fikseeritavad. Kasti ülemine osa peab olema läbipaistvast materjalist ning juhipoolne osa avatud. Ilmastikukindluse tarbeks peavad sellele olema paigaldatud teisaldatavad kardinad.

Tagumine kast peab mahutama kuus postikonteinerit kahel tasapinnal – kolm üleval ja kolm all. Iga konteiner peab olema kasti sees siinidega fikseeritav ning kast peab olema läbipaistmatust materjalist. Tagumine kast ei tohi segada sõiduki istme teisaldamist ja kasti uksed peavad olema lukustatavad.

Sobiva pakkuja viimase kolme aasta käive peab olema olnud 200 000 eurot igal aastal. Firma peab olema registreeritud äriregistris. Pakkumiste hindamisel annab konkursipunktidest 80 protsenti ATV-de hind ja 20 protsenti varuosade hind.

Hankele saab pakkumisi esitada 31. augusti õhtuni.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles