Läti: Baltimaad on USA kohaloleku eest tänulikud (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA asepresident Joe Biden ja Läti president Raimonds Vejonis.
USA asepresident Joe Biden ja Läti president Raimonds Vejonis. Foto: SCANPIX

USA kohalolek Balti regioonis on Eestile, Leedule ja Lätile kriitilise tähtsusega ja vajalik ning Baltimaad on USA kohaloleku eest tänulikud, lausus Läti välisminister Edgars Rinkēvičs teisipäeval.

«Vaba ja rahumeelne Euroopa on jätkuvalt ohus. Idas on võimud, mis tahavad muuta olemasolevaid piire jõuga, nagu Ukrainas, Süürias ja Gruusias. Baltimaade vastuseks on kaitsejõudude arendamine. Oleme valmis maksma hinda, mida see nõuab,» lausus Rinkēvičs.

Välisminister andis mõista, et on tänulik Riiat külastavale USA asepresidendile Joe Bidenile rolli eest, mida ta etendas NATO laienemisel ning Baltimaade saamisel allianssi. Lisaks tänas ta Bidenit skeptikute eiramise eest, kui viimased väitsid, et Läti, Leedu ja Eesti polnud valmis NATO liikmesuseks.

Biden saabus teisipäeval Riiga, kus kohtus Baltimaade presidendiga. Lisaks pidas asepresident kõnelusi Läti presidendi ja peaministriga.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles