Galerii: ka EKRE liikmed on end Merkelit ootama sättinud (18)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

​Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) liikmed on Saksamaa liidukantsleri Angela Merkeli visiidi puhul Toompeale piketile kogunenud.

Kella 15 ajal oli Toompeale Eestima rüütelkonna hoone ette kogunenud umbes poolsada meeleavaldajat.

Piketi eestvedaja, Konservatiivse Rahvaerakonna Lääne-Virumaa ringkonna esimees Anti Poolamets ütles, et piketi eesmärk on protesteerida Angela Merkeli avatud uste poliitika vastu, mis kujutab otsest ohtu Euroopa julgeolekule.

«Otsapidi ulatuvad Merkeli poliitika tagajärjed juba Eestisse, tuletame meelde, kuidas Tallinna lennujaamale tehti hiljuti terroristlik ähvardus. Meie ei taha mingil juhul, et see leviks siia,» ütles Poolamets.

Ta lisas, et Merkeli poliitika tagajärg on ka aastavahetusel Kölnis aset leidnud massiahistamine, mille ohvriks langes 1200 naist. Poolametsa sõnul lõhub Merkeli poliitika ka Euroopa Liitu kuna, Suurbritannia lahkumise ehk Brexiti üks tõukejõud oli immigratsioonihirm.

«See ohustab ka Süüria julgeolekut, kuna lubatakse miljon meest parimas ajateenistuse eas Saksamaale ja neile antakse munitsipaalkorter. Kui need mehed läheksid sõjaväkke, likvideeriksid nad ISISe kiiresti. Merkeli poliitika on Süüria huvide kahjustamine ja vesi ISISe veskile,» rääkis Poolamets.

Ta avaldas lootust, et pikett ei jää Angela Merkelile märkamata, kuna ta peab Stenbocki majja sõitmiseks piketi jõrvalt mööda sõitma.

Merkel jõudis Toompeale peaminister Taavi Rõivase vastuvõtule kella 15.45 ajal. 

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles