Galerii: Keskerakond esitas valimiskomisjonile Mailis Repsi presidendikandidaadiks

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskerakond esitas täna hommikul vabariigi valimiskomisjonile riigikogus toimuvate presidendivalimiste esimeseks vooruks presidendikandidaadiks Mailis Repsi.

Repsi kandideerimisdokumendid andsid valimiskomisjonile üle riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Kadri Simson ja riigikogu aseesimees Jüri Ratas.

Repsi kandideerimiseks andsid oma toetusallkirja kõik riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liikmed - Dmitri Dmitrijev, Enn Eesmaa, Peeter Ernits, Olga Ivanova, Jaanus Karilaid, Mihhail Korb, Valeri Korb, Siret Kotka, Heimar Lenk, Oudekki Loone, Aadu Must, Andrei Novikov, Anneli Ott, Jüri Ratas, Rein Ratas, Martin Repinski, Mailis Reps, Kersti Sarapuu, Erki Savisaar, Kadri Simson, Mihhail Stalnuhhin, Märt Sults, Tarmo Tamm, Marika Tuus-Laul, Viktor Vassiljev, Vladimir Velman ja Toomas Vitsut.

Keskerakond on esimene partei, kes esitas presidendikandidaadi ametlikult valimiskomisjonile. Kandidaatide esitamine algas täna hommikul kell 9.

Ülesseadjad peavad esitama valimiskomisjonile registreerimiseks esildise ülesseadjate allkirjadega, sellele tuleb lisada kandidaadi omakäeline kuupäeva ja allkirjaga nõusolek presidendiks kandideerida ja kinnitus, et ta vastab presidendikandidaadile esitatavatele seaduses sätestatud nõuetele. Lisaks peab kandidaat esitama dokumendid, mis tõendavad, et kandidaat on sünnijärgne Eesti kodanik.

Praeguseks teadaolevalt on vähemalt 21 ülesseadjat olemas Keskerakonna kandidaadil Mailis Repsil, Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) ja Vabaerakonna 21 saadikut on lubanud esitada Allar Jõksi ning Reformierakond ja sotsiaaldemokraadid on leppinud kokku esitada valimiste esimeses voorus Eiki Nestori kandidatuuri.

Kandidaate saab üles seada kuni laupäeval kella 18-ni. Valimiskomisjon koguneb koosolekule pühapäeval kell 15, et kandidaadid registreerida.

Presidendivalimiste esimene voor toimub riigikogus esmaspäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles