Ruhnus jäi kaheksa aasta järel taas roolijoodik politseile vahele

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkomeeter
Alkomeeter Foto: Elmo Riig

Möödunud laupäeval tabasid politseinikud Ruhnu saarel purjuspäi autoroolist 53-aastase mehe, viimati jäi saarel roolijoodik vahele 2008. aastal.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Ruth Vilusaar ütles, et politsei kontrollis laupäeval, 20. augustil kell 17.26 Ruhnu saarel sõidukijuhtide tervislikku seisundit ja kontrolli käigus avastati alkoholitarvitamise tunnused 53-aastasel mehel. Juhtumi osas alustati väärteomenetlust, kirjutab Saarte Hääl.

Vallavanem Jaan Urvet ütles, et Ruhnul oleks kasvõi suveks vaja politseikontroll taastada ja turvalisusele rohkem tähelepanu pöörata.

Vallavanema sõnul toimub Ruhnus suvel ikka omajagu üritusi, kus tihtipeale ka õlut või veini pruugitakse, ning pahatihti läheb asi niiöelda käest. Ta mainis, et kui inimesed jäävad viisakaks ja asjad hoitakse kontrolli all, ei ole väikesest veiniklaasist või õllest küll probleemi. Ent kui asjad kipuvad inetuks minema, siis mõnes mõttes mängib kindlasti rolli ka inimeste teadmine, et saarel korrakaitsjat nagunii ei ole.

Jaan Urvet on ise küll abipolitseinik, kuid see ei anna talle oluliselt õigusi, sest ta tohib tegutseda vaid koos politseiametnikuga. Vallavanem arvas, et ehk on nüüd hakatud ka aru saama, et Ruhnul oleks vaja kasvõi suviseks perioodiks ühte politseiametnikku. Siis ei tekiks saarel viibijatel karistamatuse tunnet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles