Parvlaev Ionas jäi järjekordse rikke tõttu Virtsu sadamasse seisma (2)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Ionas Virtsu sadamas.
Parvlaev Ionas Virtsu sadamas. Foto: Aivar Õepa

Mandri ja Muhumaa vahelisel liinil sõitvat parvlaeva Ionas tabas täna lõuna paiku rike ning laev jäi Virtsu sadamas kai äärde seisma.

Saaremaa Laevakompanii tütarfirma Väinamere Liinid teatel tekkis täna kell 11.45 Ionasel Virtsu sadamas sildumise järel ühe trasteri juhtimises tõrge. Tööd vea kõrvaldamiseks käivad.

Traster ehk põtkur on seade, mida kasutatakse laeva manööverdamisel kai äärde.

Saaremaa Laevakompanii on rikke tõttu tühistanud kell 12, 13.35 ja 15.25 Virtsust ning kell 12.45, 14.25 ja 16.10 Kuivastust väljuma pidanud reisid.

Parvlaev Hiiumaa reisid väljuvad iga 1 tunni ja 10 minuti järel mõlemast sadamast.

Parvlaeval Ionas on täna jäänud teha veel vaid kaks ringi - Virtsust kell 15.25 ja kell 17.00 ning Kuivastust kell 16.10 ja 17.45. Reiside toimumine sõltub vea kõrvaldamise tööde käigust.

Väinamere Liidid rõhutas, etIonas on suve tippkoormusele ilusasti vastu pidanud ja sõitnud ilma tõrgeteta alates 13. juulist.

Virtsu sadamas Muhumaale pääsu ootav Postimehe lugeja ütles pärast keskpäeva, et Virtsu sadamasse saabunud Ionaselt lasti sõidukid maha, kuid sadamas ootavaid autosid enam laevale ei lubatud. Reisijatele öeldi, et tegemist on tehnilise rikkega ja nad peavad ootama, kuni teine liinil sõitev laev Hiiumaa Virstu jõuab ja nad peale võtab.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles