Mihkelson: õigusriigi põhimõteteta on ohus ka Eesti ettevõtjad Valgevenes

Kadri Ratt
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Mihkelson
Marko Mihkelson Foto: Peeter Langovits / Postimees

Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni liikme Marko Mihkelsoni (IRL) sõnul peaks Eesti eesmärgiks suhetes Valgevenega olema pikaajaliselt kasutoovad kahepoolsed suhted, kuid õigusriigi põhimõtete austamiseta pole see võimalik.

«Meie poolt vaadates pole seda võimalik saavutada ilma õigusriigi põhimõtete austamiseta Valgevenes. Viimaseta võib löögi alla sattuda ka meie ettevõtjate tegevus,» ütles Mihkelson Postimees.ee´le.

Viisasanktsioonid Valgevenele on Mihkelsoni hinnangul õiged, kuid samas tuleb tema sõnul võimaldada nendele valgevenelastele, kes näevad autoritaarsusele alternatiivi ning hoolivad Valgevene euroopalikust tulevikust, anda võimalust viisalihtsustuseks.

Sanktsioonidel on Mihkelsoni sõnul mõtet siis, kuid need ka tegelikult toimivad. «Iraani puhul me oleme näinud, et majandussanktsioonid pole loodetud tulemust andnud. Valgevene puhul ei pruugi see samuti töötada. Eriti siis, kui meie huvides on ikkagi Valgevene lõimimine Euroopaga. Valgevene sisemised probleemid omavad väliseid mõjutajaid, mistõttu oleks majandussanktsioonide sihitus vale. See oleks lääneriikide poolt silmakirjalik tegevus,» leidis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles