Fotod ja videod: Helme arutas Keskerakonnaga võimalikku kokkulepet (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskerakonna riigikogu fraktsioon kogunes täna Laulasmaa spaasse tööseminarile, et valmistuda sügisistungijärguks ja arutada presidendivalimistega seonduvat. Kohale olid kutsutud ka presidendiks pürgivad Allar Jõks ja Mart Helme.

«Meil oli kohtumisel juttu sellest, keda võiksime meie toetada valimiskogu viimases voorus, kui mina ei osutu valimiskogu viimases voorus üheks kandidaadiks,» rääkis EKRE esimees ja presidendiks kandideeriv Mart Helme Postimehele.

Kuna EKRE ei nõustu Helme sõnul sellega, et Reformierakonnal oleks n-ö täiuslik võimu monopol nii riigikogus, valitsuses kui ka Kadriorus, siis kui valimiskogu viimases voorus jääb alles mõni Reformierakonna kandidaat, EKRE seitse saadikut seda kandidaati kindlasti ei toeta.

«Kui Reformierakonna kandidaadi vastas on näiteks Mailis Reps, siis on suur tõenäosus, et me toetame teda,» ütles Helme ja lisas, et päris 100-protsendilisi lubadusi nad siiski anda ei saa, kuna pole teada, kes viimases voorus vastamisi on. Teine variant on, et nad ei hääleta näiteks üldse.

Helme märkis, et on ka Siim Kallasele endale öelnud, et temal isiklikult Kallase toetamisega probleeme ei oleks, aga ta on üsna veendunud, et enda erakonda ta seda tegema veenda ei suudaks.

Üritusel oli kohal ka erakonna esimees Edgar Savisaar. Edgar Savisaar avaldas soovi Helmega esmaspäeval riigikogus veel pikemalt vestelda.

Presidendikandidaat Allar Jõks ütles, et teda on kandidaadina kutsutud tutvustama oma vaateid. Mingeid kokkuleppeid ta sõlmima ei tulnud.

Keskerakonna presidendikandidaat Mailis Reps ütles, et fraktsioonis on kokku lepitud, et kuulatakse kõiki kandidaate. Neile antakse võimalust end tutvustada, ent antakse Repsi sõnul ka teada, et Keskerakond ootab hoopis hääli tema toetuseks.

Keskerakonna fraktsiooni esimees Kadri Simson kinnitas, et keskerakondlased jäävad kuni valimiskoguni Mailis Repsi selja taha. Simsoni sõnul ei ole praegu arutatud, millistel tingimustel võidakse toetada kedagi teist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles